min favoritsysselsättning

jag hade en sejour i mellanstadiet när jag var och varannan vinterkväll när klockan började röra sig kring 20.00 gick ut och tog på mig mina längdskidor. Sedan begav jag mig mot skogen och åkte "off-track" i mörkret....Det var lagom nervkittlande att inte veta om det var ett litet stup framför skidspetsarna...sådär åkte jag omkring fram till högstadiet någon gång då jag fick en pinne i hakan och kom fram till att det var kanske en idé att minimera denna typ av aktivitet och istället ägna tiden åt franska verb.
Nu har jag en annan favoritsysselsättning och det är att när jag är hemma på Skönviks gård vara ute och springa i mörkret under stjärnhimlen, det blir man lycklig av. Att veta att man är där ensam i mörkret med det fantastiska panoramat av stjärnor ovanför huvudet....
.....Det mina vänner, det är en liten rush for free. I like.

sprungit under stora och lilla björn, kikat upp på plejaderna, sett ut som en förirrad vägarbetare i min flaxande gula reflexväst. Månen har väglett mig på stigarna som jag nog för all del skulle kunna springa med förbundna ögon. Med gamla slagdängor som "like a prayer" på remix i öronen har jag sprungit mina invanda vägar i mörkret, genom skogen där björkslyets löv sakta singlat mot marken, över lägdorna med decimeterlångt gulnande gräs som bromsat min framfart en aning har jag sprungit under stjärnhimlen och njutit.....
Njutit av nostalgin, njutit av tanken att så många innan mig blickat upp mot stjärnfånget med fascination och förtjusning. Njutit av att vara människa, njutit av att egentligen inte förstå, njutit av att bara kunna skönja oändligheten.

Det intressanta när man springer sådär är att jag blir så lycklig, det låter pretentiöst och lite löjligt men jag blir sådär lycklig som människor blir i filmer, sådär lycklig så jag bara ler och känner att jag skulle kunna dö här och nu. Jag skulle vilja fota det, filma det, visa upp det....men det skulle inte göra sig rättvisa...
Allt ter sig lite surrealistiskt där i mörkret, eller vem vet kanske är det realiteten som man så lätt missar. Vad vet jag.

Dagens dos av tankeverksamhet till eder tjänst.

flying safe.....

image218
Hej gänget!

Betraktar denna bild från kursen.
Av någon anledning får jag vissa Con Air- associationer....
Men rött är ju sött.

XX

/M

ibland önskar jag...

...att jag vore en sån där intressant person som ligger och lyssnar på Karlavagnen om nätterna och ringer in med roliga anekdoter och intressanta inlägg. En sån där som pysslar hemma, en sån där som kan pyssla med passion och inte bara hafsar ihop allt och slänger in det i garderoben.
En underbar höstdag har det varit idag, asparna är så himla vackra, riktigt roströda! Då vill man bara sitta där på en sten och titta, titta på den blå himlen och de röda asparna. Poetiskt va, men det är som att när man ser den röda aspen mot den blåa himlen så går livet på snabbrepris och inget annat spelar roll, bara den röda aspen och den blå himlen.....
Kanske, kanske är jag en sån där intressant person som kan ringa in till Karlavagnen iaf...

Den nya ponnyn har anlänt. Hon  är såklart supersöt och jag är ivrig som en 7åring i pippilotter att få provrida.
Marita, jag såg också hästlastbilen så jag sprang hem och kunde stå där och ta emot henne med öppna armar :)

kommande veckor..

fick precis schemat för oktober. det blir en lugn månad, ska in på jumbo-kurs och 76.an sedan har jag en flygning från Göteborg, en stand-by och en från Arlanda...väldigt lugnt! Men man ska kanske vara glad, smäller väl till i november kan jag tro, man får ju lön iaf.
Ridit Ljufa och Napoleon idag, bägge skötte sig duktigt. ska ta en promenad med marita här snart, så nu laddar jag med lite glass, mums.

hilarious!

Såg den roliga filmen av Martina Haag med Nina igår, riktigt bra! Massa pinsamma situationer så jag tordes ju knappt titta, och sedan viftade jag vilt med armarna när det blev riktigt jobbigt. Vissa av er känner ju till hur jag beter mig i en biosalong. Resulterade i att Nina skrattade mer åt mig än åt filmen tror jag....
Ett tips är att gå och spana in den rullen iaf! Just nu packar jag min kappsäck, hem till norr några dagar. Tänkte åka ut till Arlanda lite tidigare så hinner jag springa förbi crew-rummet och lite annat. Kanske ska jag ge mig i kast med Stickan-böckerna också, "Män som hatar kvinnor" är ju precis påbörjad här..blir bra läsning genom dagen här...läser lite ur Kajsa Ingemarssons "Kajsas Värld" också, den är väl egentligen till för medelålders kvinnor men jag känne igen mig i en himla massa saker, vilket jag inte vet om jag ska se som positivt eller ej.


gå och se!

tisdag

Idag är det tisdag, tisdagar är ganska trevliga dagar, lagom kravlösa, inte så ångestfyllda och ändå lite utav en nystart. Vad har då jag för mig, jag tar det lite piano denna morgon, Sovit lite mera inatt till er som oroar er för min sömn! Vad händer denna dag, ja än så länge är den ett oskrivet blad, men in mot staden skall jag iaf så småningom här. Spana lite lägenheter på nätet gör jag, blir snurrig i huvudet och lägger det åt sidan, har iaf kommit så långt att jag ska ha gång/cykelavstånd till Karolinska så nu hoppas vi på en liten krasch på bostadsmarknaden så man kan fynda. You wish!
Min tv åkte in på elgiganten igår, innan hann jag och Maria med att åka vilse med den. Mitt fel såklart eller vilse och vilse, visste ju var vi var men det var inte dit vi skulle. Nu är det bara att vänta på att de ska fixa den, skönt att inte killen i servicedisken hittade felet direkt, att jag skulle ha tryckt på någon knapp eller så. Då hade det blivit jobbigt och jag hade stått där dum och blond.

Imorgon flyger jag hem och ska kolla på nya hästen! Är lite julafton det, en ny nos att pussa på!
Trevligt. Väntar med spänning att HK ska droppa sitt masterschedule nu också, så man vet om man ska skratta eller gråta.

to be continued...

image217

naturgodis gör mig glad på ett nyttig sätt.

Back från staden, trevligt att träffa dig Olof! Jag och Nina har gjort Hötorgshallen farlig, traskat runt och provsmakat allt som smakas kan, sedan blev magen mätt och belåten så medelst lite cashewnötter vandrande iväg mot stureplan igen där vi intog lite juice och diskuterade gamla Miami-minnen. Nu är jag lite sugen på bio faktiskt så får se om det blir en sådan i afton.

måndagens vedermödor

Jaha. 3 timmars sömn, 1mils promenad, 1 latte med hasselnötssmak, en bit grönsakspaj, ett grönt äpple och en liten påse naturgodis, here I am!
Flög Kreta inatt, det gick nog bra tycker jag. Lite vila nu innan jag drar igång med en slinga i början av Okt. Ska imorgon alt. övermorgon åka hem till barndomshemmet och nya hästen! :) Mumma kardemumma.
Underbart väder idag också, Maria kom hit i arla morgonstund, vi inledde starkt med en promenad i solen. Hoppas det går bra med polistesterna nu! Håller tummarna så man får en kompis i poliskåren!

I övrigt intet nytt på fronten.

vit som ett lakan

vit som ett lakan har helt plötsligt fått ett ansikte.
image214

Jag och Nina tog oss en lite lugnare utekväll igår, drack lite vin, käkade chokladtryffel och var helt enkelt väldigt lagom på många sätt. Sedan kom ju dock Sthlmfinest-fotografen och tryckte upp en kamera i nyllet på oss och blekansikte har helt plötsligt fått en helt ny innebörd.
Idag ska jag till Kreta, eller Chania rättare sagt...ska nog jobba på brännan på lunchen.

intressanta fenomen

snart är den här! tiden när man kan slicka på lyktstolpar, se någon hysterisk mamma stå och slita i sin unge som med ett skadeglatt flin sitter som ett frimärke mot den kalla metallen. Varför gjorde man så för? Vad var själv vitsen med att fastna, det gjorde ju ont så in o bomben vill jag minnas men det var lite som en magnet "flopp" så satt man som gjuten och i värsta fall var någon tvungen att hämta en kanna vatten att hälla mellan tungan och stolpen.

Nåja, igår blev det en promenad från tekniska med maria mot gamla stan, där gled vi in på ett café som hette "café Kladdkaka" (då tänkte jag på dig Marita av ngn anledning, tänkte att skulle du ha ett café skulle det ha kunnat heta café kladdkaka) där slöt även Mie, Calle, Linda, Emilie och Christoffer upp. Sedan skvallrade vi vilt om vår första tid här med TUIfly, vi kom ganska snabbt fram till att det glappas en hel del både här och där, både ris och ros.
Till vår stora sorg hade Calle bestämt sig för att sluta då han fått ett erbjudande om jobb som rekryterare som var för bra för att kasta i sjön hur somhelst. Vi kommer sakna dig Calle!
Satt där i flera timmar och diskuterade kabinvett och etikett, galna passagerare, snälla piloter och gamla häxor.
Sedan hemåt för att kurera det sista av sjukan här som sakta men säkert börjar falna. På söndag kommer jag vara 100% fit for flight.

image212

idag är kroppen gladare

Nu mår jag bättre igen, himla skönt att vakna och känna att man inte är helt ledbruten och 40kg bomull i vänster öra. Har dagen till ära inlett med en havregrynsgröt. Nu skall jag bli nyttig igen, sista veckan här med lite konstig dygnsrytm så nu kanske man kan börja få lite ordning på fröken Gardmo. Vädret lämnar inte mycket åt fantasin denna dag, gråare än en gammal stumfilm. Men ska nog försöka gå ut en sväng och få lite luft.
Velar fortfarande fram och tillbaka hur jag ska göra med mina studier, inte för att det är ett beslut som måste fattas i det brådaste rasket utan mera för att jag skall ställa in mig mentalt.
Antingen gör jag klart min sjukgymnastik, läser in det på KI och blir klar ganska snabbt samtidigt som jag troligen kan flyga eller så skall jag nästa höst hoppa på psykologtåget nu när jag faktiskt har en plats innestående och det är ju inte alla förunnat. Folk dödar ju för att få plugga där, och det är säkerligen otroligt spännande!
Något hos mig säger ju att jag skall jobba med beteende och dylikt, dock har vi ju det på två olika sätt inom båda ovannämda yrken. Inom sjukgymnastiken kan man ju rikta sig mot beteendeterapi och dessutom få med kroppen, medan man som psykolog får ett djupdyk ner i det mänskliga psyket. Psykologi är ju otroligt fascinerande, spännande och framförallt utvecklande!
Sedan får jag ju min ytlighetsboost i flygandet så då kan jag resterande tid av mitt liv ägna mig åt att göra något vettigt för andra.
Gah jag vet inte!!!
Hjälp!

image211
kan man önska sig ett beslutsfattande?


var hälsad Flisa

Vaknade och kände mig som saxad ur familjen Hedenhös, efter en blick i spegeln insåg jag att jag evetuellt skulle kunna kvala in som deras raggiga lilla hund. Sitter här i min rutiga halsduk och ser hur mitt Italien-flyg gått mig om intet denna dag. Tröstäter lite cashewnötter och får se det ljusa i tillvaron. Får dock en sväng till Grekland på sön, och i Grekland finns det ju också snygga män, redarsöner. Dock jobbar de nog med största sannolikhet inte på plattan.... Nåja, några dagars kurerande skall nog få mig att återta min normala hälsa här. Se ut som en bilolycka är ju inte så himla kul när man har 235par ögon på sig.

Barna Hedenhös. © .

facebook-spöket is coming to get you!

Jisses Amalia, varför lägger folk upp massa gamla bilder på facebook? Där går man då inte säker, rätt vad det är ligger man där tagged hårt och brutalt och känner med ens ångesten gripa tag i en. Dags att lägga upp lite egna snyggbilder tror jag :D
Flög Larnaca igår, ännu en okristlig incheck. Flyget gick dock bra och fick den äran att sitta i cockpit nu med, så nu fick jag se Stockholm i vackert dagsljus. Idag ska jag till Burgas, lucky me. Känns dock som en ganska lugn flygning. Tror det kommer vara en hord av yngre förmågor i passagerarsätena.
Idag ska jag inte göra så mycket innan det är dags för att ta sig till Arlanda. Ska ge mig ut på en långpromenad och bara vara lite.

funderingar

nu på morgonen har jag ätit en banan och för första gången i mitt liv känner jag att jag kan förlika mig med att banan faktiskt är ett bär. Hur känns det för er?

image210
plocka bär?


palma på lunchen

flugit Palma idag...hade den supercharmiga check-in tiden 05.15 imorse. så klev upp 03.15 för att hinna med det hela...Dock blev ju det glas vin som jag förtärde under fredagen after-work inte i singular..så kring 24 snåret damp man ner i bädden, inte riktigt redig i knoppen. När klockan ringde sedan ville jag döda någon, gärna mig själv. Kom dock upp och tog mig till flygbussen och vidare ut till Arlanda. Med en trevligt crew åkte jag sedan ner till Palma, hann med att sola mig på lunchen och praktisera lite spanska. Trevligt. Fick sedan skjuts hem av en jättegullig kollega så nu sitter jag här och äter naturgodis i mjukisbrallor och tycker att livet är ganska bra.

wiihiii!

Karolinska vill ha mig! fick mitt anstånd beviljat! :) så nu kan jag bli psykolog nästa år om jag känner för det.

att vara kulturell

idag funderar jag på att vara kulturell. min uteafton var trevlig förutom att jag blev döv på ena örat av en galen norsk, dessutom fattade jag inte hälften av vad människan sa. Blev dock litet dansmaraton på caféet, och några cosmopolitan, de är ju sjukt goda. Kunde slurpa i mig hur många somhelst, smakar som brämhults!
Nu försöker jag inta min bästa kulturella sida, ska luncha med Anna Kusin och sedan funderar jag på att besöka ngt konstmuseum, där jag ska gå runt och betrakta tjusiga verk. Sedan skall jag gå en långpromenad och avrunda dagen med en god bok. Är man inte kulturell så säg!

image209
hittade en liten bild från nyår. förhoppningsvis är jag ledig på nyår så vi kan dra en Åre-klassiker.


Delar av Black Eyed Peas var tydligen på Caféet igår också, jag såg en kille som såg ut som en vandrande HM-klädstång (ni vet alla möjliga färger huller om buller) som såg lite bekant ut men jag trodde det var någon programledare för lattjo lajban. Så spännande var alltså Black Eyed Peas...

jaha, partydags alltså

sitter och tuggar på en knäckemacka och skall väl snart försöka svira om lite här...skall ut i afton med Nina och spana in läget lite. Jag är dock sjukligt förvirrad denna dag. Tog tom fel tunnelbana hem, förhoppningsvis blir det bättre med lite mat :) annars kan det bli väldigt intressant med ngt glas vin på det här. wojne wojne.
Känns som att det kan bli vad som helst.



jag kan flyga, jag är inte rädd..

nu har man klarat av första flyget här! Var jättekul och gick superfort att glida ner till Cypern när man går i kabinen. Kändes som jag gick flera mil där. Alla var supergulliga mot mig och Emily, vår CM meddelande över PA att vi var två gröngölingar så alla passagerare var kanontrevliga också, och blev inte helt galna när jag lite fövirrat letade deras gin och tonic. Jag fick det stora nöjet att hälsa på alla 235 passagerare i dörren så idag har jag träningsvärk i kinderna! Fick testa det mesta och nu känner man att lite bättre koll har man fått på saker och ting :) Fick sitta i cockpit också när vi landade i Stockholm igen och det var superfint igårkväll med alla lampor. Sedan fick jag skjuts hem i en liten silvrig porsche som hade drag under galoscherna så det var en fin avrundning på en mycket trevlig dag!

image207
en kusin till kärran.

back in town

jahapp..tillbaka i staden och imorgon ska hon flyga! :)
Jiho. Har köpt ett par högklackade skor som är snygga som den att skrida runt i. Blir mycket trevligt det här!
Återkommer med en liten flygrapport, nu ska jag hämta mig efter en riktig djungelpärs, att åka tåg medelst 4 väskor som sällskap är ingen barnlek..kan ju säga att biceps fått sig en omgång nu. phu.
Nåja, ledig tis-fre, är det någon som vill se mig under den tiden?
slå en pling så finns jag tillgänglig :)

för skräckinjagande?

Äsch ni vill ju inte skriva iaf så vi byter ut den där fula bilden tycker jag. Nu har jag shoppat lite grejer för vinterns flygande här. Istång, märkningspenna, en extra bag att ställa på min crew-bag och lite annat smått och gott. Hittade också en jättesöt djungelinspirerad bikini som jag ska strutta runt i, ja kanske inte på flygplanet utan mera för stranden...
Hittade också ett par löparbrallor som satt som gjutna så nu finns ingen ursäkt att inte ta sig ut på en springtur.

Var på Coop en sväng i spöregnet och det var en liten kille där som lekte någon lek där han hoppade över vattenpölar sedan frös han till i ca 10sek, därefter ett tokryck på ca 10m, en liten spark åt sidan och sedan allt om igen. Vad härligt att kunna hoppa runt sådär utanför coop utan att någon bryr sig. Eller lyxen att få sitta i kundvagnen! Det skulle man ju inte tacka nej till, istället för att gå runt som en liten packåsna med 20kg i höger arm, sned som en fjällbjörk i storm och undrandes varför varför, varför man inte tog en vagn istället för den lilla, nu tillsynes minililla korgen som nu v'äger bly.

image206


Upprop!

image205

Nu har jag kikat lite på min läsarstatistik och känner mig lite som ovan, ni är ju ganska många tro det eller ej, men ni är så tysta så tysta!
Därför tycker jag att ni idag kan lämna ett litet fotspår! Ni behöver ju inte ange ert riktigt namn utan skriv ngt lite fyndigt eller lämna en smiley? Är vi överrens?
Make me happy!

Nu ska jag äta en kvarlämnad mandelkubb.


nu ska vi se film

image203

image204
 ja, ni ser ju hur det lyser ur deras ögon.

Godafton. Nu skall jag samt hundarna barrikadera soffan och se en film. Tillsammans skall vi också avnjuta en låda mandelkubb. Adios.

TACK MIN FAVORIT!

Drömmen
Bortom skogarna och bergen går en dröm och går sig vill.
Om du ger dig ut och letar finner du den om du vill.
Och kanhända att den hittar hem från myr och enslig mo.
I ditt hjärta finns två kamrar, där kan drömmen din få ro.

Helmer Grundström

image202


sluta sura, vad är en mazarin i vår vänskap? : )


förresten..

Härmed tänker jag tillkännage att det mest meningslösa fikabröd som finns är och förblir mazariner, for ever and ever.
Genom tid och rum.

image201
       ser ju inte klok ut heller.Usch.



väder och vind

Vädret verkar inte kunna bestämma sig. Solen skiner. Det regnar. Det blåser. Det blir stilla. Vädret kan inte bestämma sig. Det gör att man sitter mest och undrar hur det ska bli. Man sitter och betraktar vädret men vågar sig inte ut. Det blir liksom ingenting av någonting.
Väder och vind.

Nu kom jag på att det var ju faktiskt Helmer Grundström som jag tyckte var så bra!
Men du, Ellenor, vad hette dikten? Kommer bara ihåg något med en myr, en stig och ett solsken?

zakynthos i forntiden

sitter och kollar på gamla bilder och vips vad hittar man, bilder på två brudar på Zakynthos! Gud så kul och ack så världsvan man var!
Kommer du ihåg Archie annso?
image199

image200

Det var på den tiden Von Dutch fortfarande var coolt och Boys of summer med DJ Sammy dunkade i stereon medan vi gjorde vårt bästa att berusa våra unga kroppar.

Man kom hem från semestern blekare och smalare än någonsin. Det kallar jag kvalitetssemester.


ajaj

aj, tror jag sovit på ett mindre berg av kuddar för min nacke känns som hej nackspärr..Ugh, för er som inte är så insatta i ämnet har jag ngt av en mindre oregerlig och ibland lite problematisk nacke iaf i förkylningstider. En problematisk nacke investerade jag i vid Floridas Turn Pike körandes en Range Rover för några år sedan, där hamnade jag i en seriekrock där vi likt små dominobrickor kracshade in i varandra. Klarade mig ganska bra förutom denna minor nackskada då, bilen såg ut som ett parti plocke-pin fast det jag var mest oroad över i stundens allvar var mina prickiga sockar och att jag inte bytt om i stallet från ridbyxor till lite snyggare brallor.
Det roliga i det här var att jag glömt mitt körkort hemma så när polisen kommmit och börjat plocka uppgifter från alla stod jag där delvis i chock och delvis nervöst hoppande, vad gör man nu?
Jag tänkte att bäst man kör en fuling så jag håvar fram studentkortet jag har med mig och berättar med inlevelse att det är mitt körkort och människan tror mig. Det är jättelustigt men andra nationaliteter tror alltid på mig, japaner tex. de frågar alltid mig om att fota dem framför div. monument. Slår aldrig fel. När jag åkte till USA för att jobba fick jag inte ens någon stämpel i mitt pass, till sist bad jag om en när jag åkte över till Bahamas, någon ordning måste det ju vara!
Men förövrigt, hur agerar man som offer i en stor bilolycka?
Stå vid motorvägen iklädd ridkläder när en massa hunkar kör förbi, det är inte my cup of tea. Var faktiskt just det som jag såg som det största problemet just i den stunden. Att bilen, eller det som var kvar av bilen hängde på en bärgare, att jag ljugit för den amerikanska polisen, att jag inte visst var jag var...Det bekymrade mig inte alls lika hårt...

image197

varför bekymra sig i onödan? Livet äro en fest.


vilka underbara människor...

..det går på vår jord. Vingklippta änglar är vad det är!
Pratade precis med min "fadder" på TUI och what can I say, hon är helt enkelt fantastiskt trevlig. Jag skulle kunna skicka en bukett blommor till henne bara för att uppmuntra hennes fina attityd.
Egentligen är det lite trist att världen är så, att när någon är genuint trevlig blir man nästan så förvånad att man trillar av stolen i ren förvirring och tappar telefonluren i stundes överraskning. Sedan blir man så glad att man hoppar fram genom dagen som om man hade små osynliga rosa hoppstyltor under fötterna. Hela världen ler.
Innan dess pratade jag med personalchefen som känns som allas mamma på något sätt, skulle vilja ge henne en stor kram och säga att hon verkligen sitter på den plats hon ska, glädjespridare där!

image196
dagens fång med röda rosor går till dessa trevliga kvinnor på TUIfly Nordic.

tröttsam rubrik

Just nu orkar jag egentligen inte skriva något känner jag, beror eventuellt på att min ergonomiska ställning är under all kritik. Jag sitter i den sk. "ostkroks-böjen" på min säng och sorterar papper som jag så vackert hålar och sätter i en plastig vit pärm samtidigt som jag hummar lite viktigt och tyst för mig själv kör en snabbrepris i hjärnan vad det hela handlar om. Mobilen är sjukt tyst idag så jag har flera gånger haft en kort överläggning huruvida den lagt ner verksamheten, men den ligger där och surrar så fint och hälsosamt bara man knappar lite på den. Dock ploppar det inte upp något spännande sms förutom från Telia som skickat ett "Grattis du har bytt abbonemang.." vaddå grattis?

underbart!

Är det inte underbart när en vovve kommer springandes i 150knyck som om ditt sovrumsgolv vore rena estradan och handlöst kastar sig i din säng kl. 06.00 på morgonen. Sedan hoppar upp och ner och slår dig i ansiktet med sina tassar samtidigt som denne/a uttrycker sin eufori med glada skall. Jag tycker givetvis att det här är den ultimata väckningen så med ett glädjeskutt rakt ner i mina hush puppies hoppar jag ur sängen kör armarna uppåt sträck i 2sek och sedan då jäklar tävlar vi tillsammans genom vardagsrummet, stryker dörrposten ut mot hallen, nedför trappen, (nu banne mig är det race!) genom vardagsrummet får med oss en extra vorsteh, genom hallen, korsar köket och ut till köksingången, där ser vi varandra för en kort stund i ögonen, ska vi? JAAAAA! jag kastar mig på dörrhandtaget och vansinnesracet fortsätter som ni kan förstå utanför runt björkarna och äppelträden denna arla lördagsmorgon i dimma och +2 grader.


......In a perfect world.


Bjuder på lite lördagsgodis:
image195

RSS 2.0