med blåbärssoppa i glaset

min nya frukost är blåbärssoppa, så medelst blåbärssoppa i de fina frukostglasen som vi fick av brodern i julklapp är det nu dags att trä på sig träningskläderna och bege sig mot Nautilus och träningen. Idag ska jag köra roddmaskin främst tänkte jag, blir nog ingen killer men iaf bunkra upp med lite syra i musklerna, det behövs efter en veckas stolsittande och att man mest  känner sig som människorna i Wall-E, not my cup of tea.
Lite peptalk med Linus som är i Ängelholm av alla ställen, vilket iof sig är ett fint namn på en stad tycker jag..låter liksom lite himelskt sådär...men det är det kanske inte.
näpp, slutjiddrat.

are you smarter than a 5th grader?

.....vilken planet är de tävlande ifrån?...Ibland undrar man ju om amerikaner ens finns på samma planet...en tjej missade 100 000dollar på att inte veta vilken av proton, neutron och elektron som finns utanför cellkärnan.....så svarar människan att det är protonen....

Nåja, är galet trött efter en studievecka med tidiga mornar och försök att hitta på Karolinska. Har i afton tränat och ätit spaghetti och köttfärssås, gjorde en köttfärssås som var så galet god att jag ätit av den 3ggr den här veckan.
Ikväll blir det tidig nattning sen sova ut!



Nu skulle man behöva slagga lite i skuggan av en palm.

var är min kopieringsinställning?

just det....var är min kopieringsinställning i hjärnan, den som kopierar allt jag läser och lägger det fint sorterat under olika underrubrikoner i min hjärna?
Tänk om man haft en sån, bara scrollat ned och vips, där är ju det där jag söker. klick. en halv A4 med träffsäker och matnyttig info. Varför investerade man inte i ett anti-virus program som höll ordning där uppe?
På min hårddisk är det huller om buller.

Att gå skola låter ju väldigt intressant och självutvecklande, det är det också, men ibland skulle det vara lika intressant att få flyga runt i världen som att lära sig om hälsenan.
Just nu sitter jag i soffan helt slut efter en veckas rabblande och tragglande och en liten inblick i hur en riktig människa faktiskt ser ut inuti, det är väldigt intressant men samtidigt inget man bör göra precis innan lunch eller precis efter. Om inte annat är det en mycket taktisk strategi att hålla diet på.
Kom hem från skolan och mötte Linus i dörren, så gick med honom till garager och åkte med honom i bilen ut till gatan, hahaha, måste ha sett jättedumt ut om någon funderade på hur det kom sig att först gick jag in, sen ut med Linus, bort till garaget, satt på passagerarsidan genom garagedörren och sen hoppade jag ur bilen och gick in igen.
Hur somhaver så sitter jag iaf nu med handen i en naturgodispåse och kan tråkigt nog konstatera att det inte är så gott som man tror innan man har det i sin mun...man är så grymt sugen och efter typ 2bitar tycker man det är sötsliskigt och inget vidare....Får spara till Imorgon då det är föreläsning om foten, då kanske man behöver en musli-yogurt topp för att hålla ögonen öppna, vaka och alerta. Hämta precis ett paket som innehåller ett par nyinköpta blommiga gummistövlar efter ett krasst konstaterande att det är oftast som alltid blött och slaskigt i denna stad.
Nåja, en afton i stillhet blir det, abdikerar nog i lagom tid till bädden, skall försöka jobba med lite höft-frågor och få det avklarat inför morgondagen.

Viking: Retro Flower
mina nya gummistövlar.

studentanpassning och lokalsinne

Snart har jag genomlevt mina dagar i isolering, om cirkus en timme skall jag hämta hem Linus, skall hämta upp honom i Västberga är tanken men med mitt lokalsinne kan jag åka i princip varsomhelst. Sist åkte jag ut till Stora Essingen då jag råkade åka norrut istället för söderut...hur man lyckas med det vet jag faktiskt inte, jag verkar ha en talang för dylika upplevelser. Den Stockholmska trafiken ger inte speciellt mycket utrymme för fundering över färdväg heller utan den dundrar på ganska duktigt så det är liksom håll i hatten och hoppas att man klarar sig igenom det hela och hamnar på rätt ställe. Har fortfarande efter må illa-sjukan svårt att äta ngt på morgonen, har tvingat i mig två digestivekex och kom precis hem från Konsum med en brämhultsjuice under armen, lite c-vitamin är allt bra. Att jag sedan också har vissa problem att förlika mig med att jag bör anpassa mitt leverne efter CSN numera fungerar sådär, köpte en bukett fina lila tulpaner som jag faktiskt inte kunde gå hem utan. Nu står de så fina på köksbordet och vem vet, kanske får de mig att vilja sitta där ännu längre med mina böcker när jag får ha sådan blomsterprakt framför näsan.
Vädret är under all kritik, riktigt skitväder är det faktiskt. regnar är grått, mulet och kallt....mörk är det också, blir liksom aldrig ljust på dagen när det är såhär.
Imorgon skall jag till KI Solna om jag hittar, det blir spännande. Känns som att jag skulle vilja ha ett bättre lokalsinne än jag har, det tar så mycket tid och oro för mig att fundera över om jag kommer att hitta. En sak som är väldigt märklig i sammanhanget är dock att när jag och ett gäng andra gick vilse i Bangkok på julafton förra året så var det jag som lotsade oss hem! Jag!!!!  jag som kan gå vilse i mitt eget sovrum.
Har ju dock lyckats hitta hem efter att ha kört vilse i Miami också så jag kanske bara måste lita på min egen förmåga.




Kom förresten att tänka på en sak, det sägs ju att evolutionen försett oss med aningens olika långa ben för att vi lättare ska kunna hitta utan att gå vilse. Kanske är så att mina blev precis lika långa därav har jag ingen känsla för det hela. Ett rent anatomiskt problem alltså.


pluggar

Muskeldatabas, cd-skiva i gruppen <a href=/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi?Avd=3&funk=steg_tva&artgrp=2002>Sport/träning</a> / <a href=/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi?Avd=3&funk=steg_tva&artgrp=10579>Böcker & Filmer</a> / <a href=/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi?Avd=3&funk=steg_tva&artgrp=10587>Styrketräning</a> hos Bodystore.com (9264)
...den här muskeldatabasen har jag beställt så jag ska kunna sitta vid datorn och engagera mig i muskler och muskelgrupper. Har jobbat med mina gamla anteckningar från Umeå och blir väldigt imponerad över allt jag ritat och skrivit, bra jobbat Madde!
Jag ska forstätta på det spåret, rita, kolla upp och läsa. Bästa sättet att få riktig kontroll över allt. Den här gången skall jag bli expert på det här är mitt mål, så det kommer bli mycket läsa, mycket praktiskt jobbande och Linus kanske får stå ut med att bli iklädd post-it lappar. Perfekt att ha någon i närheten som faktiskt har en och annan synlig muskel, det underlättar väldigt när man skall få förståelse i mekaniken bakom det hela. Kul är det också!

Spysjukan verkar ha givit med sig så jag har unnat mig kaffe och bullar nu medan jag pluggar, mumsmums. Imorgon kanske jag tom kan träna. Vädret ute kanske ger med sig för en promenad senare, men gå ut för att bli dyngsur är inte my cup of tea om man säger så.

hm...Kollar efter thera-band...men tusan inte behöver jag 45m.....hade liksom räckt med max 4m...herre jesus, hade inte tänkt mumifiera mig totalt utan mera bara öva på att sträcka dem så som musklerna sitter.

ätit

tror jag mår bättre så slog till på en babigoreng från vårt stammiställe Kina Thai Gården (alla undrar förresten varför det heter gården och inte garden, jag undrar också för gården låter skumt) nåväl, där får man verkligen valuta för pengarna, den lilla folielådan är verkligen sprängfylld med käk. För mig räcker en sådan låda till typ 3måltider så blir ju med ens väldigt ekonomiskt också! I övrigt läser jag om talus som är språngbenet och sitter i foten, förövrigt är det på talus som tibia och fibula vilar som är själv smalbenet, sen finns det en hel radda onödigt vetande om språngbenet som troligtvis inte kommer rädda någon som inte har stor nytta av anatomi, ska möjlitvis vara i TP då. Senaste dagarna har kännts som en hel tidsålder. Är nog för att Linus är upptagen och jag är sjuk så kan liksom inget göra...är sådär uppiggande.


Mums mums

blä

eftermiddag; jag har nu fått för mig att det enda man kan äta som spysjuk är chips. Äter aldrig chips annars men kommer ihåg när jag fick hjärnskakning genom att slå huvudet i ett bord att då levde jag på enbart chips medelst en ispåse på huvudet. Skippar ispåsen denna gång.



jag är denna dag spysjuk för första gången i mitt 24-åriga liv. som tur var hade jag bara inmundigat ett ägg och en actimel så det blev inte värre än lite vaniljsmak...men fy tusan alltså...usch usch usch.
nu är det seriöst synd om mig.

skola mig

har idag skickat in min första inlämningsuppgift på min karriär tillbaka till sjukgymnastiken. Blir nog bra det här. Var precis och tränade och fick det stora nöjet att ha en hel gymnasieklass där samtidigt vilket betydde att jag efter en liten stund hade 3stycken hormonstinna och finniga 18-åringar på crosstrainers bredvid mig. De pratade vitt och brett om hur de skulle låna pappas fina bil så snart de fått körkort. Jag blev VÄLDIGT imponerad. väldigt.
Tränade ganska duktigt med tanke på att jag helst ville ligga kvar hemma i soffan och äta bullar. På skolan har det mest varit info, info och info om allt dagarna som varit. Är en jätteklass på 76personer, en salig blandning av människor, blir ju lite så att man inte ens orkar heja på alla. Möjligtvis har man orkat lära sig allas namn när det är dags att sluta!
Jag och Linus har provat ut en underbar säng efter div.påtryckningar att det är litet att sova i en 120cm säng, som dessutom är som en planka hästens till trots. Vi hittade världens skönaste continentalsäng, så underbar att jag gick och la mig i dem av mig själv när vi stod och pratade utan att jag tänkte på det, om 4v kommer skapelsen och då kommer vi tassa runt i pyjamas hela dagarna. Var ngt special med den, det hade 7zoner och sedan dubbla pocketfjädrar tror jag, säger mig inte mer än att det var grymt skönt och riktig livs-lyx!

På torsdag är det tydligen dags för kollo, på Blidö herrgård, låter bättre än när det hette Blidö kursgård och vem vet det kanske är trevligt. Det enda som inte är trevligt är att man 07.00 skall infinna sig på Danderyds sjukhus på morgonkvisten, iof sig borde jag vara van som brukar åka till jobbet 4.35 på somrarna...men på ngt sätt lev det mera jobbigt nu när man inte får betalt (!) :)
apropå betalt, måste kolla om jag fått mitt brev från csn.


Är man inte vig så säg. blev mest imponerad av att jag faktiskt har magmuskler på min kropp!

inte längre ensamma?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4192389.ab


marsianerna har börjat sända morse-signaler.

tillbaka i stan

åkt tåg hela morgonen och till min stora glädje var det inte ett gammalt luggslitet intercity-tåg utan en betydligt färnämare varelse som ångade på längs rälsen. Thank you. Varit förkyld sista dagarna och snörvlat o haft ont i huvudet aj, men mår idag bättre. Såg ut som Colin Firth var med på tåget, han tom pratade sån riktigt brittisk a la Bridget Jones-engelska, frågan är bara vad CF gör på ett intercity tåg i mellersta  Norrland..och varför han inte unnat sig en förstaklass biljett, han borde ju ha råd. Fast klädstilen var också lite sådär Bridget Jones-aktig, ni vet stickade tröjan med renar....
Nä, det var nog inte Colin Firth. Undra vad jag hittar på idag då. Ska nog ut på en promenad, hade egentligen tänkt träna men kanske ska ge kroppen en dag till. Linus kommer inte hem förrän söndag, fy va trist.

När jag satt på tåget så funderade jag lite på att äldre människor alltid alltid artighetskonverserar, för det gör man när man åker tåg. En äldre man berätta glatt och hurtigt om hur han haft ett hus i Bollnäs, några hattbeprydda tanter lyssnade andäktigt.
Jag gjorde som min generation gör, kollade in i gardinen eller blundade och låtsades sova.

http://www.pemberley.com/photos/firth/index.html


hm..vid närmare eftertanke så undrar jag om de kan ha haft något närmare släktskap än att tillhöra arten homo sapiens?

oj jäklar. Kollade precis in mitt kommande schema, var galet mycket schemalagt...wojne wojne typ 8-17 varje dag. hur skall man överleva det? blir intressant att se hur man anpassar sig till ett vanligt liv igen.

plugg i lugg

ja..klippte lite lugg igår men imorse när jag vaknade såg jag ut som vanligt och luggen var försvunnen. har fått leta fram den och nu hänger den där men är lite oregerlig så kanske måste platta håret lite. Nåja, sitter med skoljobb och tittar på snöandet ute. Känner mig lite småseg i kroppen, lite halvkrasslig helt enkelt. Inte konsigt med alla förkylningar som härjar runt. Har massa bilder från kap verde men ingen sladd till kameran med mig.
Skriver på min stress och är ju underligt hur denna kurs passat in under perioden jag läst den, för maken till stressiga månader kan man leta efter.
Träffade zalla igår som alltid är lika söt och glad, köpte kläder på halva reapriset och blev väldigt nöjd med grejorna. Ett linne med lite batik, stickad väst och en stickad polotröja. tutti under 300kr! Kommer jag klara studentlivet?! I will rock it!
Imorgon åker jag tillbaka till Linus och Stockholm och hoppas han håller sig hemma någon dag.



Lyckohjulet.....

Kap Verde

Här ser du var Kap Verde ligger
strand.jpg


Idag blir det hipp som happ en resa till Kap Verde via Köpenhamn och kommer hem på fredag via Helsingfors. Blir kul, har velat se de små sandiga öarna i Atlanten. Efter helgerna här känner man sig helvirrig vad gäller datum och dagar och annat, men är väl söndag idag iaf och kallt så in o vassen. Blåser isvind här utanför. brrrr.
Nyår firade jag och Linus här hemma, jobbade på nyårsdagen nämligen så blev en lugnare tillställning men väldigt mysigt och trevligt!
Vad händer annars, förhoppningsvis snart en hel massa!
Som alla andra är man lagom förkyld också, snorig och halvkrasslig. Kollade in lite rea igår, köpte faktiskt ingenting och är nöjd med det. Nu ska man ju börja plugga igen, känns både kul och lite nervöst, helt plötsligt ha en klass som man ska leva med i flera år! wojne, inte för att man inte är van att lära känna nya människor direkt.



vår fina kökshylla som vi äntligen fått också! den är vi riktigt nöjda med :)
Dessutom har Hammarby backen öppnat nu, måste få hit mina täckbyxor så jag kan åka lite skidor, är ju bara 5min promenad bort. Nästa lördag åker jag troligtvis till Stugun, om det är någon som känner för att ses.


RSS 2.0