en liten notis...

to please my readers....firat jul hemma i stugun, blixtvisit men trevligt ändå med snö och julmat! perfekt efter mitt lilla stopp i BKK. Nu är jag tilbaka i Hammarby sjöstad och ligger i soffan och kollar på ngn amerikansk talkshow där de testar kakmix och är exalterade över att det smakar olika när man använder sötningsmedel kontra vanligt socker....rocket science...känner mig halvslö efter den senaste veckans flägande, förra veckan den här tiden var jag ju i Bangkok och har hunnit massa sen dess. Där hemma började jag rida in Gára och Edda, mycket duktiga!
Chippade småfölen också och de färgbestämdes, Svanen blev skimmel och färgväxlare och Ysan gulsvart.
Nu ska vi snart montera hyllor. Hyllorna vi beställde för 1år sedan är äntligen här, bättre sent än aldrig.

yrar runt

jaha...full rulle, packar dels en väska för min helg i bangkok, dels en väska som ska med mig hem till sköna Skönvik. Blir ett himla pysslande....flyger över till Helsingfors i em. och sedan åker vi till Phuket imorgon och därifrån flyger vi upp till Bangkok där jag skall avsluta mina julklappsinköp, har några små grejer jag ska komplettera med. Kommer hem tisdag kväll då jag åker norrut med Linus föräldrar till deras landställe och sen skjutsar Linus mig till Gävle där jag tar tåget och kommer till Östersund strax före 14 då någon i den gardmoianska familjen hämtar mig och skjutsar mig till Stugun. Man kan säga att det är en lång väg till julfirandet i år. Stockholm återkommer jag till den 27.e sent på kvällen och sen är det bara att packa väskan för arabemiraten, efter det hinner jag med en Thailand innan trettondagen. busy busy. Men en sak i taget, nu ska jag ta mig en promenad och fundera på om allt är med i mina väskor.
Sen ska jag relaxa lite innan jag drar på jobbet...verkar dock regna ute...urk...har packat  mina inneträningsskor och så får uthärda ett par kilometer i regn då. Funderar på att skaffa en liten vovve nu när jag kommer vara hemma mera framöver. Skulle vara mysigt :)


bonde söker fru

gjorde precis ett test på expressen och jag kunde visst alla frågor...en riktig junkie med andra ord. Jag älskar att kolla på bonde söker fru, ser så härligt idylliskt ut. Även om en del av de inblandade kan ifrågasättas en aning. Den här veckan är det ju dessutom två avsnitt!
Annars så åker jag till Helsingfors på fredag och sen vidare till Thailand, fick en soft position så ser fram emot flygningen som dessutom är med jättetrevligt gäng! Så vi får nog en schysst flygning innan jul här. Landar den 23.e och sen bär det hemåt! Skönt, inte varit hemma i fina Jämtland på ett bra tag nu. Sitter med en sammanfattning om en bok som jag läser, intressant är den iaf. "Hjärnssläpp och psykbryt", handlar en hel del om diagnostik och utbrändhet historiskt sett och ur ett organisationsperspektiv, intressant. Gick en powerwalk imorse, var skönt det även om jag är lite snuvig. Nyser och har mig en del. Får se om jag tar en sväng på gymmet senare i em. sitter stand-by fram till 15 idag, känns som en mindre evighet faktiskt men man får ägna sig åt skola. Blir spännande att dra igång med plugg seriöst igen, blir intressant att se vad man tycker om ett vanligt liv efter iaf 1.5år utan några somhelst rutiner.
Linus verkar figurera i en och tidning, vissa kommentarer blir ju bara för roliga!
Var ju och kikade på deras match i lördags och varje gång jag går på hockey är det verkligen skitmatcher så jag ska sluta med det.
 Urk nu försvann halva inlägget, jag blir less på sånt..får se om jag orkar skriva dit det igen. senare.


jag o lillla Ackisen i november..nu är hon väl en stor drul.


åhå

åh herre min jesus tid så seg jag är..jobbat och varit vaken de mest mördande av timmar. klev upp 01.00 i torsdags och kom i säng void 09.00 sen upp igen vid 13. bädden efter 22, kl. ringde 03.30. Det ni är ingen lek.  Nu skall jag duscha och göra mig anständing inför aftonen i sportens tecken. Har missat all form av lusse-firande och har ätit alldeles för mycket korv idag. urk. Bodde på Radisson i Oslo, trevligt var det. Plockade hem Florida-feeder och under den samtalade jag med en gubbe ut som Vanheden som stod i toa-kön, han sa typ 20ggr att jag verkligen hade en kort arbetsdag, vilket iof sig var sant...med ca. 40min flygtid kan inte ens den mest arbetsskygga klaga. Det sista Vanheden sa innan han gick var "Gud vilken lååååååång och jooooobbig dag du haft" jodu.
Snön gör att det är beckmörkt i sin frånvaro. Ge oss vitt!



torsdag afton

jahapp, vad händer. sitter med min skola efter att ha fått viss omläggning av schemat, har bara en Oslo-feeder då att ägna mig åt, dock en bustidig incheck á 3.45...det är sådär att åka till jobbet den tiden kan jag säga, speciellt som det inte finns några färdmedel att ta sig dit med. Så alltså skall jag åka dit när Linus kommer hem från lkpg där han har match idag med sin nya tränare (!). T.o.m så att jag kommer kolla hela matchen idag, jag gillar när det händer saker!
Slår in julklappar och det är otroligt vad lite julklappaspapper gör, blir ju så mycket tjusigare med fina tomtar som hoppar runt bland snötyngda granar "ho ho ho". Ska bli så himla skönt med en jul hemma i år, det ser vi framemot.
Sitter i diskussion med Karolinskas studievägledare som tycker att jag är omständig tror jag då jag vill skicka in de kurser jag läst och att hon ska kika på dem så det blir ngn ordning med fortsättningen nu.
Bor förresten i Europas bäbistätaste område tydligen. Inte konstigt att man upplever det som en hel barnvagsmaffia när man är ute och traskar. Inget ont om bäbisar men varför går man alltid 3 barnvagnar i bredd på en gångväg som i mitt tycke inte är enkelriktad. Då får man snällt gå på sidan i leran och lorta ned sina nya dyra skor.
Linus skämmer bort mig så jag mår som en prinsessa, fick en tidig julklapp igår iform av en ny dator. Så nu kommer skolan gå galant här..eller har iaf de tekniska förutsättningarna att lyckas.
Tränat idag också, varit lite seg i kroppen sista dagarna men körde lite lugnare pass ändå.
Som sagt, inatt arbete, åker till Oslo, blir en natt där o hem lördag då det vankas julbord med Linus lag.

dålig skribent

ja det är vad jag är...eller inte dålig men arbetsskygg. nåja vad händer i livet. Jo, julfest och en Kanariastripp har jag roat mig med. Ätit tapas och shoppat loss på spanska zara, är en lite annan prisbild där och fick med mig en sidentopp/klänning med mig hem som jag sedan bar på julfesten som gick av stapeln i lördagsafton. Trevligt var det med massa glögg och julbord i goda arbetskamraters lag. Hade även stand-up komikern Ann ngt där+ en föreläsare som pratade kommunikation med oss, spännande även efter ett par glas vin..kanske då det blev det, vad vet jag :)
I söndags kom Anders o Helena förbi på lussebak så passade på att fota lite som jag sällan gör men resultatet går att skåda här nedan. Väldigt trevligt, med singstar och guitar hero som avrundning..vad ska man säga, tur att inte anders och helena är pussycat dolls säger jag bara. ;)
Vad händer idag då, sitter fortfarande i nattlinne men ska ta itu med lite plugg, jag som talar så varmt om skola är ju just nu jättetrött på min kurs som kräver 4inlämningsuppgifter INNAN jul. förstå den med ett heltidsjobb, it's suicidal. I år vill jag gå på julotta, är det ngn som följer med? Jag är ju ledig i jul, det ni! :)


Linus visar upp sin julekostym och jag tog på min snögubbedräkt.



den ekivoga lussebullen är sannerligen inte mitt verk, var nog Helenas kreativitet som blomstrade ut i full prakt.


prästens hår gräddas, som du för övrigt glömde hos oss anders!


guitar hero..

rock on...

hm....påse m. pulver i bullarna..hm...blev det rätt påse?


RSS 2.0