Lägesrapport

Läget just nu med Eddan är: 4 gångarter finns och fungerar något sånär.
Allmänt så behöver Edda (och även jag för den delen) jobba med att kunna slappna av och länga sig, ibland blir det lite styttigt och Edda kortar ihop sig, Mål: Länga sig
Tölten är flott och fin vissa stunder, Edda har otroligt lätt för att samla sig och sätta sig men ibland tappar vi skjutkraft och står nästan och trampar på stället. Mål: Tempo
Ett annat dilemma är att Edda är lite för tjock, sommaren har sina pros and cons.

Har sista dagarna haft problem med att högra sidan, speciellt nacken har kännts stel och inte speciellt eftergivlig, Edda har bitit sig fast lite i bettet. Tycker mig att det kom efter att vi red ut i regn och på en ganska hal och slibbig väg, då spände hon sig så kan ev. vara ngt muskulärt. De två sista gångerna vi ridit har det dock börjat lossna och igår red jag henne på volten en stund efter vår skogstur och då formade hon sig fint och gick att ställa och böja.
Har sista dagarna börjat rida henne mot öppna, det skall vi fortsätta med, har introducerat öppnan genom att rida på en 8-volt och när man byter volt jobbat med att flytta henne mot öppna i några steg. Tycker det har fungerat okej, rörelsen är på inget sätt perfekt men det spelar inte så stor roll då den verkar fylla sitt syfte just för stunden, nämligen att få Edda mera lösgjort och kunna gå på flera spår samtidigt, svara upp för sidförande skänkel och bibehålla ställning.

Idag: Edda ska få massage av Adina, sen ska jag ta ut henne på en promenad (Edda alltså!)
Åker till Gotland i helgen så Malin (som tränat Edda under våren men även en del under sommaren) ska rida Edda på fredag.

Vårt stora mål är Avelsvisning och förhoppningsvis kommer bloggen handla om vägen dit!


Bilder från helgen, ett kortare pass där Edda funkade bra men lite problem med höger sidan.





Borstar av min blogg

Hör och häpna!
Men tänkte inte skriva så mycket ditt och datt utan skriva en träningsdagbok för fröken Edda så hon får trängas här med gamla minnen och upptåg.
Har ju numera fina Edda här hos mig i Stockholm, här har hon varit sedan i februari och nu börjar vi komma i gång så pass och att det kan vara värt att börja dokumentera ärligt talat mest för min egen skull för att kunna titta tillbaka vad vi har för oss men självklart också för ev. hängivna beundrare! ;)
Dessutom börjar jag ha tusentals bilder på henne som kan vara kul att göra ngt med.
Here we go!

Edda från Skönviksgård
2005
e.Kolgrimur från Slätterne
u.Saeta från Stenholmen


RSS 2.0