rida rida ranka hästen heter Branka

idag har jag ridit ute i hemfosa, var helt ok. kanske inte exakt den ridning jag tänkt mig. Skall imorgon till Stockholms ridhus och se vad de har för krakar sen har jag också en provlektion inbokad på enskede. Skall sedan också försöka min riktiga längtan, lusitanohästarna! fina presenten från Linus. Det kommer bli så kul och jag kommer bli så till mig, därför jag måste värma upp med lite annat innan så jag blir i storform tills dess.
Imorgon åker jag till Köpenhamn, sen till Bangkok o sen Phuket. på lör åker jag hem till den jämtländska storskogen så jag hoppas ni bjuder på snö där hemma, för jag vill åka skidor!
har varit stelfrusen sen jag var ute och skumpade på hästarna så ikväll har jag vräkt i mig naturgodis och legat under en filt när jag inte ojat mig över min packning...detta packande, det är det jag lägger ner mest tid på i livet. vänder o vrider på grejer o trycker ner dem i olika väskor o påsar.

image322
inga badkrukor här inte. lille söte Baltazar

sluta fjanta er

efter ett samtal med min bästis kände jag att jag var tvungen att ta en bloggrunda och faktiskt, varför alla dessa påhopp och varför så mycket löjlig bitterhet. Var lite lyckliga :) Lägg energin på att förverkliga er själva istället för att klanka på andra. Mycket i bloggande verkar handla om självömkan och att mig är det faktiskt mest synd om i hela världen! Kan nästan garantera att det inte är så hemskt, uppenbarligen lever ni och dessutom har ni tillgång till både dator och internet! Så det kan inte vara så att ni ligger gömda under någon sten någonstans.
Skärpning systrar och bröder, och javisst jag lever i en liten lyckobubbla på ett rosa moln so how do I know :)

Nåja, börjar räkna ner för att få börja skolan! jihoo, jag ska bli psykolog och tycker det ska bli ofantligt spännande och stimulerande. Självinsikt och samtidigt en vågskål att inte trilla över kanten.

getfile.php?fileId=gnjslyb3cvvsw0f3
nu måste vi vara snälla annars kommer inte farbror påskharen.


springa bland fågelkvitter

det var min stora plan denna ljuva onsdag. Hade duktigt packat underställsbrallorna från Mammut+ pannband och skaljacka....dock inga skor! Nog för att jag hade mina blommig gympaskor men de går ju inte att springa i...va tusan, fick bli en promenad istället. Lånat en mp3 av Linus och hittade massa bra låtar på hans dator så det var trevligt att traska runt till lite nya toner. Måste rensa min egen, finns mest gammalt skräp på den.
Sitter o kikar lite på stall, måste komma igång med ridningen igen innan jag får totalabstinens..Är som när man var liten och lekte häst konstant, gick man på en stig var man en häst, skulle man vara i trädgården började man bums hoppa över  krattor o trädgårdsstolar på bästa hästmanér...
Man var banne mig en häst konstant. Jag vill vara en häst igen, men kanske inte jämt, nu tänkte jag bara vara häst ibland, någon timme i veckan :) kloppitikloppitikloppitiklopp.

image187
another day in paradise

jaha...måndag afton

Linus blir intervjuad, jag kollar på americas funniest homevideo, en kossa som slickar på kameran just nu. Ser inte det roliga i det hela.
Jag o Rickard väntar på mat i Thailand. trötta o slitna, give me my springrolls!

standby

sitter hos linus o har standby. trevlig middag igår med maria o ola som kom på besök, lagade ihop en köttfärsås med soltorkade tomater, chilifrukt, tapenade och babyspenat blev riktigt smarrigt..
Bakade även en paj och vad finns det mer att säga än äppelpaj o vaniljsås, cravings! Nåja, idag ska jag motionera bort pajen så jag ska ta mig en långpromenad bara jag anser mig ha jobbat klart för dagen här. Verkar inte som att de vill skicka mig ngnstans idag iaf så lika bra att gå ut och njuta av det soliga vädret. Lurar på om man ska iväg och simma sen, det hade varit skönt. Fick grym träningsvärk efter att jag tränat sist, rumpan kändes stel som attsingen så just nu känns det inte lockande att plågas på ngt bodypump-pass. urk.
Nej som sagt, dags att göra ngt konstruktivt av dagen. Flyger inte förrän på tors om jag inte blir utkallad, så man borde ju kanske hinna organisera sig lite här. en flygning imorgon skulle dock inte vara så tokig att ha.


fiskarna på bilden har ingen anknytning till texten.

dagarna i frihet

I dagarna som varit har jag varit på hockey och kollat på Linus, jag och anna gjorde vår debut som hockeybesökare och i ett smockat  Globen var det kul trots jetleg som gjorde sig påminnt mellan varven. Fint jobbat Linus!
Efter matchen som nu sverige tyvärr förlorade så blev det fika på Medborgarplatsen, där lyckades jag o Anna se jätteråttor som moffade i sig av det goda i saluhallen, sådär kul. urk.
Igår var jag o Linus på Ikea, sov oss igenom hela besöket. Av någon anledning blev vi så trötta så vi knappt orkade stå, hittade dock en del smått o gott dock inte den smala glasvasen som jag tänkt stoppa mina snäckor i koraller i menmen....vi hittade dock en blomma med en växande ananas.
Nu är jag snart resklar för Emiraten.

Hjälp, jag måste äta!


:)


underbara Nai Yang

image316


Efter en del om och men är man då hemma i Stockholm igen. Har varit en jätterolig slinga, första överraskningen var att jag och Anna K från kursen gick tillsammans på upperdeck, jättekul! Vi hade det superbra däruppe och kände verkligen att vi fick bra förtroende från Roffe som var vår CM så det var min hittills roligaste flygslinga!
Jag o Anna kom fram till att vi är mer lika än vi kunnat tro och hade massa att prata om.
Andra överraskningen uppdagades när vi kommit ner till Phuket från Bangkok när vår buss plötsligt svängde av på en lite skogsväg i bushen bland mangroveträsk. Vart var vi på väg?
Hade vi tagit fel buss? men den stod ju där vår crewbuss alltid står...Något motsträviga hoppar vi av på vad vi vid första anblick tycker är ett litet hotell i skogen...
Ett ngt minimalistiskt rum går vi in i där vi får våra nycklar...finns det ens en pool?
lite molokna får vi våra nycklar och bestämmer oss för att gå till vår rum och dra på trissor vilket hotell!
En helt ny värld öppnar sig, Indigo Pearl är verkligen en pärla! Ligger underbart i Nai Yang med kilometerlånga stränder, fantastiska rum och är en stor resort med ett helt pool-landskap.
Alla njuter i full drag av vistelsen och det är nästan så man hör fritidsresors lilla theme i bakgrunden.
Jag o Anna tog en 3h promenad längs stranden och tog med oss matsäck och strosade på i godan ro, blev en del kvällsdopp och snäcksamlande och helt enkelt bara ren livskvalité :)
Nai Yang bjöd på det mest inklusive ett mastigt monsunregn sista natten, blixtrade och stormade rejält, så tom bandet på hotellet sjöng " here comes the rain again" på bästa thai-manér.
image305image306image307image308image309image310image311image312image313image314image315
Jag gillar mitt jobb!
image317
image318
image319
image320
image321
till Linus :)


solokvist en lördamorgon

jaha, då sitter man här solokvist med skräp på golvet och glas att diska. Känns dock inte så hemskt, lite tråkigt att det inte kan vara någon snö dock i vår huvudstad. Var ju helt underbart vackert hemma i Stugun i tisdags!
Vad har jag då gjort i veckan som gått, egentligen inte mycket alls men ändå haft fulltecknat på något underligt sätt.
Åkte ju från Stugun i tis.kväll o sen har det varit Standby och cateringcheck igår, mellan det har jag bränt stolares och socialiserat mig på bästa sätt. Varit med Linus men jag kan inte komma ihåg att vi gjort ngt särskilt förutom varit allmänt slackers i mjukbrallor.
Just ja, måste ju uppmärksamma!

Grattis Ellenor och Nils!
image296
här bakom kan man skymta det ömsinta kärleksparet.

Hunnit med att äta middag med Anna Kusin också, mycket trevligt fastän vi båda ifrågasatte att hambrugaren på Hard Rock Café såg så nyttig ut. Vad är detta? Har man bestämt sig för att svulla vill man vill ha ngt riktigt onyttigt inte ngt som halvskriker GI i smyg?
Nästa helg ska jag kolla på Linus när han lirar hockey, blir kul, jag som inte skådat annat än människor åkandes på tennisplan i Stugun. Hoppas att nivån är en annan ;)

Gud vad tråkigt att vara själv hela dagen och städa, ska kanske bränna av ett spinningpass, lär vara bra för kropp o själ men ska först ta en morgonrunda runt Vinterviken. Visst låter jag hurtig?
Jag bara låtsas.....Det ser bra ut.


Hur bränner man snabbast sin lön?

Steg 1.
Försök tänka dig in i rollen som en mycket slösaktig (eller här skulle jag hellre välja suppelativet njutningsfull person!) ex. jag;
image297

Steg 1b. Skapa ett behov, inte bara jag skulle vilja ha, utan jag behöver!
Steg 2.FROSSA, like you never done before.
image298image299
image300image301image302image303image304

Voila en fattig och lycklig person.
Har även haft en shoppingspree på TopShop och på Monkey men det orkar jag inte förevisa just nu. Nu har jag dragit mitt strå till stacken, varit en ytlig shopoholic så nu kan jag gömma mig i mina grymt sköna mjukisar från Intersport istället.

På måndag åker jag till Thailand igen och jag jobbar på upperdeck, jajjemänsan, fint så det förslår för en för dagen randig toppluva.
Kom hem!

RSS 2.0