odla sockerärtor

när jag blir stor, vuxen och mogen. Då ska jag ha ett växthus. Idag har jag kollat i Gods o Gårdar på orangerier som det så det vackert heter om man stoppar in en trädgårdsmöbel, tvinger ner några örtrankor i en höganäs och sedan sätter sig där inne och kisar mot solen.
Måste vara det som kallas solsken i blick.
image66
platsen för dig som är driven

irritationsnivå 1


Jag är irriterad. Inte bara för att jag delat tåg med några fyllesvin som drack från det att vi klev på nere på centralen i Stockholm ände tills de var helt passed out i Bräcke. En nätt resa på ca 6timmar i fyllesång och massa löjligt onödigt högljutt ouppfostrad och relativt provocerande snack, trevligt......
Det tillsammans med skrålande sång, öl över hela vagnen och bara ett odrägligt uppförande gjorde mig trött. Otroligt trött. De var 20 år och trodde de ägde världen, eller åtminstone tågvagnen. Det trodde inte jag, och inte heller konduktören. Men det verkade inte de brölande ynglingarna bry sig om.
De hade dock en lite lugnare kompis som satt bredvid mig som hade lite medkänsla i blicken, men efter att han hällt en öl över mina Penelope med kilklackar gillade jag inte honom heller. Han var nog bara ute efter att stöta på mig kom jag på efter att han föreslagit att vi skulle gå till en kupé som konduktören sagt var ledig.
Jag är så naiv ibland, eller jag tror inte folk om något ont rättare sagt. Wojne Wojne, rädda mig!
Stockholm var trevligt men förvirrande, blev erbjuden jobbet men blev ju lite trixigt då jag har kryssning att åka på precis när jag ska börja jobba men de skulle kolla på saken och höra av sig nu i början av veckan.
Trött blev jag ändå, jag gillar inte sega besked. Jag vill veta snabbt! Åkte dessutom vilse i deras hiss och travade runt på någon byggarbetsplats ett tag innan jag hittade rätt våning.
Visade sig att detta också var en gallring av folket som sökt, ja alltså inte att man förirrade sig på en byggarbetsplats och rök på det viset, utan själva upplägget på dagen!.
Jag förväntade mig en personlig intervju men fick istället gruppdiskussioner och ett eng-prov kastat i ansiktet. Klarade mig dock bra som sagt, jag blir nog inte nervös av så mycket egentligen har jag kommit fram till.

Detta Tagged förresten, VAD ÄR DET? råkade klicka på en liten ruta sen har jag skickat det till hela världen och alla undrar vad det är....lite pinsamt ju när man råkat skicka det till arbetsgivare o dyl. Usch! Hoppas de tror att det är spam. Har sovit i 3timmar nu, tog inte bort sminket och känner mig som Tatjana eller Baboschka som har en sämre dag.
Tack Helena för trevligt sällskap under eftermiddagen! och för bonusturen i tunnelbanan! ;) hahaha. Mycket angenämnt med vin och trevligt sällskap innan det var dags för hemfärd till residenset i skogen.
Jo, kollade ju på lägenhet också, insåg dock att det är ganska jobbigt att sitta och pendla hit o dit och ska jag till Arlanda så blir det snarare dit och ganska långt! Så jag får se hur jag gör med den saken.
Sen är jag sjukt irriterad på en person som jag inte förstår mig på överhuvudtaget, säger en sak, gör en helt annan och erkänner sedan det helt andra. Det övergår mitt förstånd.
Hoppas TUI hör av sig snart så man vet om man får det jobbet, annars måste jag ge mig in i förhandlingarna om detta flygkontrakt. ugh give me a break!

Varde chokladmuffins!

farmor o jag

Idag har jag och farmor umgåtts, vi har shoppat. Kläder och vin. Sen fikade vi på Wedermarks och såg en 9dagar gammal bäbis. Min farmor är grymt rolig på alla sätt man kan tänka sig, hon är så himla käck och alltid med glimten i ögat.
Varje vår lämnar hon in sina vinterkappor på kemtvätt och jag är den som de senaste åren fått äran att bära kassarna med dessa kappor till kemtvätten för att de skall kunna plockas fram på nytt tjusiga som attan i höstdunklet. Det är ganska intressant, hur noga de är med sådana här saker, äldre damer.
glas ska putsas och kappor ska på kemtvätt.
Vi hade också en intressant konversation om hennes skolgång, hon hade nämligen privatguvernant när hon var liten fram till 14-års ålder då hon gick flickskola och sedan flyttade hon till Uppsala där hon gick fackskola därefter bodde hon i Stockholm där hon gick och spelade för allsköns kända pianister och umgicks med en massa klassiska namn. Hon är så himla rolig när hon berättar om allt sånt här, för hon har träffat så många spännande människor med vilt skiftande bakgrund.
Tillbaka i Stugun var vi och hämtade ut ännu ett av hennes paket med kristallglas, hon har nämligen blivit överförtjust i ngn jubileumsutgåva med glas, vas och skålar med Linné på och därmed köpt hela samlingen...tjusigt värre. tack farmor för en trevlig dag!

Sedan har min bästa tjej varit hos mig på middag och lite inspirationssammankomst inför vår kryssning, satt och kikade på mosaik från Bardomuséet och kom fram till att vi nog ska boka in oss på en 9 timmarstur i Rom, molto bene! Såg också att underhållningen på vår båt brukar hålla världsklass! Robbie Williams, Madonna mfl. har visst varit underhållning. spännande! och det verkar ju vara lite utav en partybåt, vi som trodde att detta skulle bli renodlat kulturellt! Var månde det sluta?
Vi var även på en promenad och såg att det satt en katt högt högt i en tall och trodde det var Håkan men när vi kom hem låg Håkan i köket och tittade på pappa när han satt och kollade aktieguiden, så vi kom fram till att det var inte Håkan som satt i trädet. Efter närmare efterforskning på området visade det sig att det troligtvis var ett av Håkans alla barnbarn som klättrat alltför högt upp och nu inte alls tordes komma ned.
Jag har kommit på en massa bra idéer om nya boendeformer, hur man skulle kunna anpassa dessa hus och leverne efter den moderna människan.
Jag visade Ellenor det smashade växthuset, uppe på Nygården. Jag var så exalterad när vi skulle gå därifrån att jag började sjunga en sång, sjöng "born to be young" högt och ljudligt och ellenor kollade lite chockad på mig, "vaddå, de sjunger så" säger jag. hon skakar på huvudet "nej, de sjunger "born to be wild!"..."jaha, ja just ja..hahahahahahaha" sen skrattade vi så vi gick så dubbelvikta som man kan gå utan att tappa balansen.
Nu ska jag kopiera papper och överväga om jag skall klippa min lugg på eget bevåg i badrumsspegeln....Köpte tre nya klänningar idag och de passar oavkortat bäst med lugg.
image64
bildkvalitén blir inte så tokig med min kamera, trots att den är av modell " kan dansas bort i skymningen och försvinna under morgontimmarna utan dåligt samvete"

få något gjort arma människa!

Ja, jag alltså. Jag känner mig lika snabb och energisk som en sengångare, jag har bara så svårt att få saker och ting gjorda idag. Går mest omkring tittar lite här och tittar lite där. Hela dagen har passerat och jag har endast lyckats med att träna Napoleon och ätit en taco-sallad. Som sagt, denna vecka är det Stockholm och intervju igen, och jag sliter förtvivlat mitt hår när jag se hur mina besparingar försvinner på tåg och flygbiljetter..Jag som skulle ha en Donna Karen-väska....nåja, nu ska vi se detta på ett vuxet och moget sätt, jag investerar i mig själv. Så vackert det låter, jag investerar i min personliga utveckling och ger min person en chans!
Nu känns det bättre.
Mamma ringde precis och jag ska stå för middagen, så jag kollade precis in i kylskåpet och sa att det fanns benstek till middag, hahaha. Det var visst ett kalkonlår.
Igår kollade jag på Al Gore's dokumentär om global uppvärming när jag ser sådant så får jag panik och tänker att jag måste hitta en make snabbt som den, skaffa barn och en vettig utbildning och sist men inte minst bidraga med något till samhället. "Det man inte vet något om, det lider man inte av" måste ha varit någon sorts Einstein som kom fram till det för det mina vänner, det är så sant så sant!
Sen verkar det som att ett genomgående tema för helgen är manshat, det måste ligga något konspiratoriskt bakom dessa gärningar utförda av 1.5 kromosomerna. Ärkepuckon.
Nåja, nu ska jag plocka fram bensteken och se om det går att åstadkomma något med den som går under kategorin ätligt.
Sedan ska jag göra some deep thinking om mitt hår, fast det är ju bättre att vara lätt lugglös än djupt redlös när man är på kryssning så kanske får det fortsätta att vara lite bångstyrigt.

och förresten mina vänner, kom ihåg att Mozart skrev "Trollflöjten", kan man inte det kan man hälsa hem att man blir cabin crew!
image62
promenadkompisen

Rainbow Rescue

www.king.com/signup.jsp?gameId=81

kvalité en söndagkväll när inte bingolotto ger tillräckligt med action!

image61
save those cuties!

snobben isglassmaskin

Jaha..satt precis och kollade på dokumentären "my date with Drew". Det var faktiskt jäkligt kul. hilarious! Vilken gullig kille och att han gav bort en snobben isglassmaskin, hjältedåd!
Stockholm gick bra och var trevligt förutom att jag nog inte bör resa i liggvagn. Började min resa med en vanlig stol  (ja alltså en tågstol) men insåg att vill jag se ut som ett dragspel är det en toppenidé att sitta kvar, vill jag i alla fall se mänsklig ut så bör jag byta upp mig ett snäpp. Får då en liggvagn som jag delar med två damer i 55+ åldern sådär.
Jag har först lite svårt att somna, inte bara för att jag konstaterat att SJ inte kan tvätta örngott eller så har de helt enkelt beställt fel storlek på kuddarna utan också för att jag börja ha lite butterflies!
Efter några om och några färre men (synd att man inte är dålig på att stava "män" hade sett så mycket roligare ut!) Så somnar jag. Vaknar någon timme senare av att jag skriker till och kastar mig mot fotänden av den lilla bädden eller kojen eller vad det nu kallas, ja det man sover på i kupén alltså! Nåväl, hursomhelst väcks jag av mitt eget skrik, drömde nämligen att mina leggins gått sönder och att jag istället fiskat upp ett par skidbyxor ur min väska och ur dessa skidbyxor kommer en spindel! Inte konstigt jag blev rädd! Vem hade inte blivit det?
Nåja, väl uppvaknad inser jag att det finns ingen spindel och inga skidbyxor men ja, jag har skrikit rakt ut och sitter fortfarande i attackställning inklämd mot väggen vid fotänden....
Lirkar mig tillbaka, hoppas att damerna inte märkt av mina eskapader för att sedan glida in i drömvärlden igen...Denna gång drömmer jag att jag och damen i den nedersta slafen mitt emot diskuterar varma mackor och att vi borde absolut göra varma mackor i kupén..vaknar av att jag ligger med armen rakt utsträckt i luften och högt o tydligt säger "varma mackor!"...Gör man så? Gör man så när man åker liggvagn? Skärp mig.
Efter några mindre fadäser tar jag mig av tåget och med tunnelbanan till söder och Munchenbryggeriet, ja, hann ju med att gå in på fel ställe, få en privatguide på en mässa och trava runt på en utställning innan jag inser att jag hamnat fel också.... but that my friends, that's a different story!
Väl på flygvärdinneuttagning träffar jag på de andra som är där för att se om de har vad som krävs för att få vicka på rumpan på över 1000m ovan gräset. Alla är jättetrevliga!
På förmiddagen får vi göra prov, dels ett allmänbildningstest och ett matteprov. Jag spikar matteprovet, I rock! Dock kunde jag som vanligt inte frågan om Argentinas huvudstad, det gör jag aldrig. Att det är Buenos Aires, det går inte ihop för mig. Hursomhelst var det väldigt oväntade frågor, inget som hade ngt med flygande att göra iaf.
Det hela gick dock bra och jag gick vidare till em (hahaha kanske inte ska använda mig av förkortning där, ser ju väldigt kul ut!)!
Vid själva gallringsmomentet tyckte vi alla att det kändes lite Idol över hela det här. Sedan fick vi prova en hel garderob, för det var precis vad det var....En hel garderob av flygvärdinnekläder. Gud så kul! och tjusig var man. Kjolar och scarfes om vart annat, tjusig hatt och lång svepande kappa, I like!
Personlig intervju följde sedan och nu är det bara att vänta på svaret, har ju dock ett litet handikapp i att jag egentligen är på snäppet för ung. Man skall vara fyllda 23nämligen, (kanske dags att sluta åldersnoja!) så jag har bara chans att komma med till deras sista utbildningskurs så vi får se hur det går!
Dessutom var mer än hälften där redan flygande, alltså några år i branschen. Så får se hur många rookies som går vidare!
Hade sedan en mycket trevlig em. med Nina! gick en långpromenad, fikade onödigt mycket (som vanligt!) var på bio, kollade in "music and lyrics" på Sergel och hann med att fastna i en lång diskussion med popcorn-killen, han var inte så förtjust i sitt jobb.
Sedan skulle jag utpumpad sätta mig på tåget hem, bara det att det kom inget tåg....Tåget som skulle avgå vid 23.50 lämnar Centralen efter kl 02. då var jag allt annat än pigg, glad och social. Sov dock nästan hela resan hem förutom när en tysk autistisk pojke kommer och drar av mig min halsduk som jag lyckats veckla ut såpass att man nästan skulle kunna kalla den iaf en halv filt.
Sedan är det någon rolig typ som snor åt sig högtalaren på tåget och ropar ut; "alla åreresenärer skall hoppa av i Östersund på fel sida av tåget" alla ser förbryllade ut och skakar på huvudet. Jag orkar knappt bry mig, men tänker att det där lät ju konstigt.
Nåja, nya tag! Näste vecka ska jag på ny intervju, nytt flygbolag! Skall även kolla in en liten etta i Djursholm.
Nu ska jag slänga in handduken och sova ut och tacka gud för att jag inte behöver skrämma slag på några damer inatt.
adios amigos!
zzzzzzzzzZZZZZZzzzzzzz


www.mydatewithdrew.com

get your groove on

image59
Okej, imorgon är det dags för intervju och en liten inblick i flygvärdinneyrket.  Tar nattåget ner och sedan följer en diger dag om man har lite tur, annars åker man ut redan till lunch och får slicka sina sår med lite shopping och mat med Nina! Inte så tokigt det heller :)
Nåja, har som sagt sökt lite utbildning till hösten också, psykolog- och arkitektprogram är högst prioriterat så får se om man kanske hamnar där eller om det är flying high som gäller.
I övrigt händer inte så mycket, har ett biologiprov att göra på måndag som jag riktigt drar mig för men lika bra att få det ur världen för sedan kommer det vara en fullspäckad majmånad som följer här och då vill jag inte sitta och läsa om vattentransport i växter.
På fredag är det någon sorts releasefest på O´learys som Marmelad har, får se om man orkar dit, gratis är ju alltid lockande!
Måste också bestämma mig angående en Islandstripp i sommar, känner att jag kanske bör hålla lite bättre koll på mina tillgångar. Kan ju vara bra att inte vara helt barskrapad om det nu blir så att det är skolgång jag ska ägna mig åt här framöver.
Nej nu är det dags för en promenad med lilla lockiga Lilo i aprilvädret, var tog solen vägen?
image60

varför bygga luftslott när det finns sandslott?


Søren


"Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv"



http://sv.wikipedia.org/wiki/S%C3%B8ren_Kierkegaard

image57
min favoritman i tänkandet

Strålande sol idag precis som det varit i några dagar nu. Ljus är fantastisk, tänk att allt egentligen handlar om ljus, varenda liten färg som vi kan se handlar om olika små små partiklar som ger en viss reflektion beroende på ljusets styrka och att känslor är kemi, små små impulser som ger oss olika sinnesstämning.
Fast visst finns där något mer, något stort stort som vi inte kan ta på!

allting kan gå itu...


men ett växthus i glas kan gå i flera miljoner bitar...
Har gått omkring med en BOB 4 liters sylthink (tom!) och plockat glasbitar, splitter och hela glasskivor. Jag är dock besviken om att jag missade när det smashades, måste ha varit en syn när det slets loss från sin grund av stormen och brutalt kastades mot husväggen för att sedan dundra in i grannens hästhage. I min fantasi hör jag ett öronbedövande krash när glaset splittrades och ser sedan ett skelett av metallramar som dundrar iväg över marken. Fabulöst!
Alla har vi ju en destruktiv sida och detta hade varit det ultimata sättet att få utlopp för den, se ett växthus krascha!
Plocka upp glasbitarna efteråt är dock mindre kul, inte kul alls faktiskt, det är tålamodsprövande och inte helt riskfritt.  Jag skar upp fingret i en sylvass bit som påpassligt stack ur marken och gick rakt igenom mina handskar.
Livet på landet. Livet på landet är fyllt av äventyr!
I övrigt är jag förkyld, och letade ett arbetsintyg från min tid som lärare i franska, blev nästan vansinnig i mitt letande och till sist inser jag att min mor måste ha haft fel i sitt uttal att intyget INTE fanns i vapenskåpet. Vilket det gjorde. Blev dock glad igen när jag läste det. Det ska jag visa upp på min flygvärdinneintervju som jag ska på, det kommer bli intressant, ett substitut för att man aldrig fick vara med i Fröken Sverige eller bli Lucia.
Ingen aning om det är lätt eller svårt att knipa sig ett jobb, men jag tror att jag är som klippt och skuren för att göra en pantomim med en flytväst och låtsasandas i en syrgasmask för att inte tala om att visa var nödutgångarna är. Har alltid fått höra att mitt kroppsspråk är överdrivet, nu jäklar ska jag få utlopp för det.
Hästarna fäller, att gå nära med sin fleece-jacka är inte bara dumt, det garanterar att man får gå omkring och se luggsliten ut i cirkus 2mån framöver.
Sitter och jobbar på att få ordning på ett CV som jag kan använda mig av ett tag framöver. När man läser det får man vissa acossiationer till schizofreni. Jag har ju jobbat med så vitt skilda saker att man måste ju fundera om jag hittat på hälften. Jag önskar jag vore författare, det vore det mest underbara någonsin apropå att hitta på en massa ;) hahaha.
Man behöver aldrig fundera över hur arbetsmarknaden ser ut eller fastna i trista arbetsscheman eller känna att någon tvingar en göra saker som man egentligen inte alls har lust med. Dessutom får man väja sina arbetskamrater och shoot vad man påverkar dem!
Har skickat in anmälan till vhs också, nu får gudarna avgöra vad jag skall göra framöver.
image56
vissa har så svårt att hålla en hemlighet



 



 


en djup tisdag

meningen med livet....smaka på det, hur många gånger närmar vi oss inte helt utan rädsla de orden, de är laddade, spännande, vackra men ofattbart skrämmande och framanar bilder om den yttersta domen.
Vad innebär de egentligen? Det är väl den eviga frågan, tänk om jag är någon som är här för att göra något speciellt, tänk om jag sjabblar bort det eller att jag bara tror att jag är någon och sen går och väntar på något som aldrig kommer hända och får leva i en evig besvikelse, i en livslögn, ännu värre förnekelse, eller bara ren och skär missuppfattning.
Som pappa häromdagen när han till sin besvikelse upptäckte att Amazonas inte rinner genom Brasilien, som han trott i hela sitt liv. Nu menar jag inte att det kanske var så traumatiskt utan mera att det är något man har rakt framför ögonen så uppenbart men som man inte ser och sedan upptäcker av en slump! Kanske är det så med fler saker som man inte har ifrågasatt eller kollat upp bara för att man lever i tron att det är på ett visst sätt.
Samma med minnen, vad är det för något, fragment av något bakåt som vi plockar fram i olika situationer för att lösa problem. vi hoppas alla att vi är speciella och att våra tankar är unika, vad besviken man blir när ens egen hemlighet är något som folk tänkt på sedan Hedenhösarnas tid och varför, varför får man inte gå runt och tänka på meningen med livet utan att betraktas som flummig och gärna lite korkad? Är det så att man är korkad om man ifrågasätter? Är inte ifrågasättande en form av betraktelse, ett avståndstagande som visar på ett sunt förnuft? Men vad är då sunt förnuft, att man agerar politisk korrekt, är smidig i det sociala livet och gör taktiska val i det som förstundom infinner sig inom ramarna för etik och moral?
Varför innebär definitionen ett bra liv att du egentligen inte behöver tänka, ta ställning eller rubbas i din livssituation?
ÄR det verkligen utvecklande? Jag börjar med ens känna mig osäker......
Tänk om de mest framträdande karaktärerna i vår historia haft andra intressen, andra föräldrar, andra omgivningar..Tänk vad annorlunda världen hade varit, kanske inte bättre, kanske inte sämre men annorlunda!
image54
hem ljuva hem.

cara cara mia

Eller kanske borde man med viss ängslan följa Nasse i Nalle Puhs "kääkäääkääära nån!" skulle nog jag ha gjort om jag träffat på oss i krogkön till bygget på påskafton. Blev lite utav en impulsresa till Åre i snålblåsten, jag, annso och ellenor packade in oss i lilla svarta golfen och häpp! mot fjällen :) Väl där kommer förtjusande zalla springandes i skidunderställ och gör att vi känner oss välkomna och blir ännu mera pepp på att dra ut i natten. Visar sig att hon, anders och anders kompis andreas snackat ihop sig om utgång och nu kom ju vi också, the more the merrier!
Ellenor tog snabbt på sig rollen som husmor och lagade en smarrig kycklingwok åt oss med jag o annso bidrog med glada tillrop och började inmundiga lite berusningsdrycker.

det går lika bra med selleri...

annso håller kollen på vår självutnämda kock.

och jag tar lyckligt fram en flaska Riesling

Middagen blev jättebra trots att vi upptäckte att vi glömt bort att ta med oss kryddor, men med lite fantasi och smart fördelning av salt o peppar och med en burk uncle bens chicken sauce så blev det prima ballerina.


frågan är vad de har för ingredienser i Uncle Bens nuförtiden....


vilket gradtal hade du tvättat kjolen i sa du? what the heck see thorugh is fashion....eller mja :)

Vår man i hairbuisness har anlänt, chic som vanligt.

han visar upp sina nya stockholmsmoves på sin intet ont anande vän och jag intar min bästa orangutangposé.

åh va kul vi har!

jättekul!

OSLAGBART!

Sedan följer en session där delar av damerna i sällskapet bestämmer sig för att göra ett litet boob-kollage, då jag vet att jag har en del känsliga läsare så väljer jag att ej publicera dessa ;) hahaha. Men kan yppa att det var riktiga cliffhangers!

prima påskskinka...

kramkalas


För att återknyta till rubriken så kom vi sent om sider att ta oss till bygget och den miiiilslånga kön som ringlande sig i den bistra fjällvinden. Vi bestämde oss att det var vår uppgift och kall att underhålla denna väderbitna människohop, därför brände vi av ett medley där cara cara mia återkom kanske tusen gånger, av någon anledning så var de norska tjejerna närmast oss i kön inte för imponerande, jag förstår inte...Jag tyckte det lät kanon och bara väntade på att ngn skulle flagga med ett skivkontrakt!!!
Sen inledde jag en diskussion med vakten att jag tyckte att jag stått i kön alldeles för länge, då sa han att jag skulle ha kommit tidigare (i bästa rumpnisse-anda)
skulle jag ha kommit förr??
Jag kunde inte komma tidigare för jag har ju precis kommit hem från Oman tyckte jag då, sen när jag väl kom in och betalade så tog jag av ngn dum anledning inte tillbaka växeln i kassan, men får se det som en gentil gest från min sida trots att jag faktiskt tillsammans med min kör spridit glädje och gemenskap ute i kön i drygt en timme och endast iklädd en solklänning och en kofta måste det nästan ses som ett hjältedåd som borde inbringa viss ersättning!
Menmen, blev en dansafton och gladast blev jag i biblioteket när en norsk kom fram och sa att jag hade så snygg lugg men egentligen spelade det ju ingen roll vilken frisyr jag hade för jag var ju så snygg iaf! Var säker bara en dålig raggningsreplik men jag blev skitnöjd :) Tack du fine man!
Sedan hamnde jag på någotvis i en lite förevisning av semesterbilder med Andreas Andersson som tydligen spelar i Milan (enligt sig själv iaf, I'm clueless), och en grabb från IFK Göteborg. Var trevligt men de verkade inte så impade av mitt gästspel i Stuguns damlag så jag tackade för bildvisningen och gick hem med mina tjejer och åt
det som var kvar av kycklingwoken!
image52
thank you and goodnight!

hemkommen

image36
mannen som kunde tala med kameler

Hemma igen. lite brunare, lite mera utvilad och med lite vidare perspektiv. Oman var väldigt spännande och underbart härligt semesterland! Flygturen dit var dock rena skämtet, vi som så nöjt noterat att vi skulle flyga med SAS, skönt då vet man iaf att man får någorlunda komfort. Om vi då anat. Med en liten skraltig Boeing letade vi oss ner till arabiska halvöns sydspets. Kabinchefen var ett kapitel för sig, såg ut som en vilsegången tågkonduktör som var ungefär lika smidig som en elefant i en husvagn. Det började på nedresan med att vi upptäckte att mammas bord saknande några skruvar och var väldigt instabilt så blotta tanken att balansera en matbricka på den var lite skrämmande. Jag påkallde därför percerns uppmärksamhet och sedan var det rena rama komedin. Hans stämma går i det närmaste att beskriva som "Fråga Bertil"-kopiering och när jag frågade om det möjligtvis skulle gå att laga bordet på ngt sätt så kliar han sig i huvudet får några bekymmrade veck i pannan hummar lite och jag frågar igen om han möjlitvis kanske har en skruvmejsel eller något så kan jag laga det kanske...då sägar han släpigt att han ska skriva upp att det är trasigt, jaha säger jag (för vad hjälper det oss) varpå han säger att det kanske kan komma en reparatör. I mitt stilla sinne undrar jag då var han ska komma ifrån där vid sitter på över tusen meters höjd eller skall han kliva på när vi mellanlandar på Cypern?
Nåja, efter några sömnlösa timmar med knäna inklämda i stolen framför kryddat med att "Bertil" kört in i min armbåge 3gånger med dryckesvagnen så mellanlandar vi då på Cypern, en av flygvärdinnorna som pratar exakt som Hey Baberiba Silvia, uppmanar passagerarna att försöka stanna kvar ombord medan vi tankar....Frågan är bara hur vi skulle kunna göra uppror och ta oss ut när det inte ens finns någon trappa att ta sig ned från planet?
När vi kommit iväg från Larnaca så förkunnar piloten stolt att vi kommer landa 2timmar tidigare i Salalah, den ekvationen får vi dock inte riktigt ihop när vi faktiskt kom iväg från Arlanda en timme sent...men piloten vidhåller stolt att det varit en ovanligt snabb flygning sen blir han dock tyst ett tag och har kommit till insikten att han glömt ställa om sin klocka......När vi sedan går in för landning skriker osmidige "Bertil" att alla ska kasta sig på närmaste stol för nu landar vi! lät mera som att det var en störtdykning vi hade att vänta!

såhär glad blir jag på semester!
Nåja, väl i Salalah slår värmen mot oss som en vägg, +35 grader och stekande sol. Min väska kom som vanligt sist rullande på bagagebandet som den alltid gör av någon outgrundlig anledning så väl inklämde längst bak i transferbussen tar vi oss till vårt hotell! Crown Plaza, ett stort förstaklass hotell alldeles invid stranden kantade av lummiga palmer och frodiga fruktträd. Här syns inte ett spår av Empty Quarters vars sandkorn och karga landskap vi betraktat från flygplansfönstret. Kilometervis med sandstrand och några enstaka solstolar blickar ut mot Indiska Oceanen. Flera gånger kunde man från solstolen spana på delfinerna som hade sina fiskestråk precis utanför hotellet. Hann också med att bada med barracudor, rockor och en massa små akvariefiskar.....En helt underbar strand och hur mycket plats som helst!
image29
solen går upp när vi är ute på delfinspaning!

Första dagen var omansk tv på plats på stranden och jag upptäcker att jag blir filmad bakifrån härligt vinterblek, glåmig och det kändes inte som den ultimata beachlooken..så nu har man gjort sitt inträde på den omanska televisionen. En liten blundur hann jag med också när jag var på den lokala nattmarknaden, bad en kvinna där att jag skulle få fota henne, de hade nämligen en ganska speciell klädsel och det enda som syntes på dem var ögonen ungefär som ett brevinkast! Iaf jag laddar med kameran och självklart droppar jag kommentaren
-"Smile!!"...Smile, av alla ord till någon som bara har en glugg för ögonen. Kom ganska snabbt på att det där lät ju lite tokigt och börjar skratta så jag knappt kan stå. Huvva pinsamt!
Drottning av smidighet till er tjänst....

image30
min vän kamelen
Nåja. I övrigt är Oman ett land med massa kameler och en mycket avslappnad attityd till livet. Det är väldigt hög arbetslöshet för ingen VILL jobba!! Men då kom sultanen på idéen att för varje gästarbetare från andra länder som anställs så måste man anställa en omanier, detta var dock ett intressant fenomen då man på de flesta ställen kunde se en människa som arbetade frenetisk och sedan en omanier som bara stod och såg tomt framför sig eller låg på trottoaren och sov och ordet skynda finns nog inte ens i deras ordbok.
image31
Varning på stan!

"Brända brudar" (efter en dag i stekpannan)
M: (sjunger) I'm burnin' I'm burnin'..
S: vi borde spela in en film där vi bränt oss och ha den i bakgrunden.
M: Va?
S: Ja alltså med den i bakgrunden, burnin',,,
M: Vaddå Bernie??
S: ja Burnin' (med lite speciellt uttal)
M: Vaddå vad menar du, Bernie som i Flinta??
S: Han heter inte Bernie, han heter Barney!!!
M: jaha...hahahah


intelligensen flödar

Som ni förstår har vi väldigt givande dialoger jag och min lillasyster.

Fyndade massa saker, har köpt flera fina sjalar som jag mycket nöjt konstaterade att de kostar flera hundra här hemma samt 2 örngott som jag är ruskigt nöjd med. Mycket tjusiga, de ska få pryda mitt framtida hem.




image33
från en klippa ser man långt

Hemresan var väldigt seg. tog oss exakt 23 timmar från det att vi åkte iväg från vårt hotell innan vi klev innanför dörren här hemma. Planet var först 1 timme sent från Oman, då deklarerade piloten att stoppet på Cypern skulle gå fort som attan, bara det att när vi kom dit stod vi först en timme. Sedan förkunnar piloten att han har en bra och en dålig nyhet. Den bra var att tankningen var klar och den dåliga var att vi inte fick lyfta på ytterligare 1timme då flygtornet på Arlanda var underbemannat. Toppen, vi missade alltså vårt tåg hem och fick åka hema senare för en summa som var löjligt hög och hamnade dessutom i Sundsvall så vår käre far fick hämta oss. Då var man ganska mör. En lite rolig händelse var dock på Arlanda, jag gillar ju det här med att trippa runt i klackar iaf på flygplatser för det klippitikloppar så fint och jag har anamattat att det är travel in style som gäller så jag gled runt med finess kring bagagebandet så gubbarna i medelåldern (enligt min mor fick ngt drömmande i blicken) sedan när våra väskor kom bröt jag dock förtrollningen med att kasta mig på bandet och liksom slungade upp väskorna på vår vagn så till och med min lillasyster såg lite chockad ut och enligt utsago såg jag mer eller mindre ut som hulken när jag gjorde det. Måste ha varit en adrenalinkick av stressen!! hahaha.


Nåja, här hemma är allt bra och igår fick vi besök av söta påskkärringar!
image35
småkusinerna från Stockholm+ 2 lokala förmågor

RSS 2.0