trött

slö,slut,orkeslös....ja idag är jag så trött så man skulle ha haft tandpetare att hålla ögonlocken uppe med,,,måste vara väderomslaget. Det äro en kylslagen dag. Idag ska jag och Ellenor ha kvalitetstid, Lovely.
image141
åh va fina vi är när vi är lite lagom dragna hemma på Skönvik. (okej lite photoshoppade för att slippa se våra röda trynen :) )

besvikelse

hur kunde Sofia Coppola göra Marie Antoinette till ett sådant fiasko. Mitt favoritslott Versaille och min favoritkunglighet av alla....Fy nu är jag besviken.
Inte ens paradrepliken att hungersnöden kunde botas med bakelser fick det utrymme den behövde och förtjänar.
image137
den där platsen hade jag dock gärna kunnat ta.

telefonist

ja. en sån skulle jag ha anställt. Har satt in en annons på lite hästar och jisses vilket upplopp det varit. Dock blir jag ibland förvånad över folk som ringer som inte har en aning om vad det letar efter eller tror att alla hästar är gratis. I övrigt har det mesta av värmen försvunnit. Jag har bestämt mig för att någon gång i mitt liv springa tjejmilen. Har dock en liten jobbig hake med min träning och det är så fort jag möter någon ute så måste jag springa jättesnabbt och igår när jag var ute mötte jag massa människor vilket innebar 6km i fullt spjut. Riktigt bara snurrade i huvudet när jag stannade och jag trodde jag skulle spy. Usch, varför är man en sån tävlingsfåne?
image136
fina Svala blir dock aldrig tillsalu :)

upprop superlaget!

Vi ska vinna, vi ska ta dem, vi ska göra ketchup av dem! heja heja heja.

Till er som inte förstår ovanstående så är det nästa vecka dags för utmaning på Boda Borg!
Jag kolhydratladdar och kör mental träning.


wiiiiiihiiiiiii.

midsommar

Hola.
Nu har man börjat hämta sig efter helgen och kanske kan träffa tangenterna någorlunda. Helgen har varit mycket trevlig med klassiskt midsommarfirande. Under förmiddagen på midsommarafton smällde vi upp våra två Moskosel-kåtor mitt på gården, plockade fram stolar, bord, brorsan o co riggade sina instrument, grillar tändes och gud vet allt.
En midsommarstång snickrades, en brokiga skara människor i olika åldrar ramlade in, sillen dukades fram och första nubben inmundigades. Succén var sedan ett faktum.
Mycket sparsamt med bilder dock då fotografen 5år gammal fotat allt möjligt förutom folket på festen. Dessutom är det mesta i grodperspektiv men kul ändå!
Lördagen bjöd även den på underhållning, efter några återställare hade vi helt plötsligt en helt ny konstellation av spelemän som bjöd på en rockig afton. ;)

Nu är det bara eftersviterna som ska städas undan.....och sömn som behövs.



image135
faderns bejublade tolkning av "små grodorna", ett av två traditionsenliga uppträdanden. det andra infaller under julen då han skall stå på händer mot en dörr. Det senare har han dock slarvat lite med efter en några dagar med ryggskott efter det senaste framträdandet.

tack HM

http://www.aftonbladet.se/vss/mode/story/0,2789,1100082,00.html


Oh, min absoluta favoritman när det gäller kläder! Har faktiskt hans senaste kreationer som skärmsläckare, har man inte råd att ha dem i garderoben så.......
Brukar inte tjata så mycket kläder här, men Cavalli alltså! Blir spännande det här, hoppas på en orgie i djuriska mönster och spännande modeller.
Jag hänger på låset!!!!

Fram med haklappen;
www.robertocavalli.net/home           (till er som tappat bort länken)

bellissimo!
image133
är det det här som kallas kärlek? Me like.

hur gick det till?

midsommar -07 imorgon. Hur låter det egentligen? Denna eviga åldersnoja! Får panik av den. Suttit och läst Alex Schulmans blogg och I don't get it, faktiskt. Jag förstår inte varför han är så poppis. Är det för att han upprör alla och beter sig som en barnrumpa som alla läser....Alla fall därför jag läser och tänker att han måste ju verkligen ha ålderskomplex, vara i de 30 och bete sig som 14 eller bete sig, uttrycka sig som 14!
Men egentligen kanske man bara är avundsjuk att man inte har lika många läsare :) hahahaha.
Nu ska jag tydligen städa husets gästrum inför midsommar här. Stort hus är trevligt, stort hus är dock inte trevligt vid städning. Skall man ha stort hus så skall man ha någon redig person som hjälper en med städningen. Som när jag var i Aix-en-provence. Där fanns det städerska, hushållerska och trädgårdsmästare inneboendes i chateaut. Fast det roligaste där var att de hade sånna där stora grindar som man kunde styra med fjärrkontroll från bilen, det var ju lite glam över det.
Måste även göra klart tipsrundan som jag så stort utlovat inför midsommar, den kommer blir hård, men rättvis!
image132

oförskämt frisk

..och hör tydligen exceptionellt bra. Så till alla er som tycker jag hör dåligt så kan jag ge er ett intyg på en mycket imponerande kurva!
Nu måste jag äta lite. Arlanda var trevligt som vanligt! En del trevliga span, fastande dock i en av Kajsa Ingemarssons romaner och det var mycket trevlig läsning. Gillar den donnan skarpt!

early bird

05.09 heading off for STO and Crew Base.


räddaren!

Detta mina damer och herrar, kommer bli mina bästa vänner här ett tag!
image131
dessa botar nämligen allt vad begär efter waffers chokladkex heter!

tjuvlyssnat.se

hahaha..sitter och läser på tjuvlyssnat...Kom då på några egna lite roliga incidenter.

Större delen av släkten sitter inne i salen och skall gå och titta på julgranen i rummet bredvid. Det ligger lite sågspån som vi missat när vi städade på golvet (jag var ju tvungen att såga av några låga kvistar) och då säger jag högt och tydligt.
-Ojdå, det här är visst från mig...
vaddå träskalle?

En annan grej var rätt kul förra veckan när jag o min fader barrikaderat en av köksöarna i köket med våra datorer + allehanda papper.
Mamma argt:
- Men, den där (syftar på köksön) skulle jag ha som bakdel!



aj

av någon dum anledning fick jag för mig att det måste vara jättebra träning att springa i skogen, där det inte finns stigar, där man liksom måste vara reaktionssnabb och smidig för att inte stå på huvudet i blåbärsriset. Jag besitter med all önskvärd tydlighet ingetdera av de två ovannämnda egenskaperna för jag sprang rakt in i en vass pinne och skrapade upp benet så det blev klatschigt rött. 
Så nu har jag ett snyggt rivsår att visa upp på min läkarundersökning. Livin on the edge.
image130
inte bara jag som har korkade idéer.

way too sassy

jagar hästar här på förmiddagen. Har en hästdam vid namn Stjarna som hela tiden skall flirta in sig hos en hästherre vid namn Iringur. Det betyder att jag får laga staket, jaga hästar och svära över att hon inte lägger ner det hela. Han är ju trots allt en valack!!
Under gårdagen var jag i Sundsvall handlade lite smått och gott, nya roliga kläder, besökte Ikea för en liten sondering. Åh vad jag gillar Ikea, det är så himla kul att gå omkring där, vända och vrida på saker...All denna kreativitet! Lovely. Jag o Ellenor gick en långpromenad i den fina soliga kvällen och önskade att vi vore författare, sedan gick vi hem och bläddrade i våra gamla "Fanta, Markus", vi ritade och skrev ju böcker när vi var 9-11 :) och det, det är nog bland de bästa minnena jag har. Vi satt där i våra skolbänkar med böckerna i skarven mellan,  ritade och skrev på varsin sida. Allt möjligt handlade det om, men någotsånär självbiografisk då vi var huvudpersonerna och människorna omkring fick gästspela i våra påhitt vare sig de ville eller inte, sedan läste vi ståendes på stolar upp böckerna för klassen och skrattade så vi höll på att kissa på oss.
Vi levde i vår egen värld där i mellanstadiet. En underbar värld.

Men du Ellenor, jag förlåter dig för den där Barbie-frågan! Jag lovar att sluta vara bitter för att du inte ville fortsätta leka med Barbie så jag var tvungen att tjuv-leka när ingen såg! ;)

image129


God I'm good!

Jag och pappa sätter fog kring kaklet i köket, och banne mig jag är nog en naturbegåvning på det här!
Murare......ja, varför inte? :)
Eller så såg jag för många avsnitt av äntligen hemma när jag var 11år och besatt av DIY.

dagens frågeställning

Var ligger detta Crew Base på Arlanda? Har min läkarundersökning på onsdag och har börjat fundera över var jag egentligen ska. Var är detta näste för flygvärdinnor och piloter?
Igår kollade jag på "The Holiday", där undersköne Jude Law är med. Han är ju rent sjukt snygg, yummie!!! 
Ganska bra film, dumma med filmer är dock att man får massa dumma infall, som tur var så tyglade jag de värsta.
Kanske bör man nu kamma sitt hår en aning, sitter här i mina röda hush puppies och kikar slött ut på de råkalla vädret..
Ikväll skall jag kolla på film med Linn, blir trevligt det. Vad jag skall fylla dagen med framtills dess det återstår att se. Kanske leta ännu mera saker att sprätta mina pengar på. Men jag ska vara lite stram och strikt med belöningsystemet ett tag, har en liten Maddi i mitt huvudet som vrålar "give me give me give me!!!!" så fort något storstilat dyker upp framför näthinnan så jag har det jag jobbar med. För damn, hon är envis. I viss fall kan jag dock hålla med henne om att vissa nya attribut behövs.
Ett par flashiga solglasögon måste jag köpa, det kan ju snart ses som arbetsklädsel!
Förresten, här kan man göra en del fynd: www.lyxoutlet.se

juni i Norrland

jaha... Det var för bra för att vara sant....snöat i Härjedalen tom...kylan är tillbaka, tropikerna borta, bikinin nedpackad, musklerna ömma och ansiktet väderbitet.
Hej mitt pannband, Nu är jag här......(melodi; Hej mitt vinterland)
På lördag ska jag nog åla på ikea..nej inte åla utan åka, fast åla kanske också är kul att göra där. Speciellt i de där lektunnlarna på barnavdelningen.
Ellenor, gillar din idé, vi drar till Tallin på plastik-weekend och kommer tillbaka som helt nya människor (bildligt talat...)
image128
jag är inte sådär nöjd som jag ser ut. jag är brutalt missnöjd med vädret. Ikväll ska jag se på tv och ignorera vädret totalt.





kast med större hund

tro ej att du kan lyfta 45kg vorsteh och slänga över axeln utan vidare...aj tror min serratus-muskel gick åt skogen...det bara small till och sen låg jag som en skadeskjuten älgkalv på köksgolvet.

to be continued.

städa garderob

skulle vilja ha en walk in-closet...istället känner jag mig just nu som en walking closet, sommarstädar garderoben och känns som att jag i brist på plats i garderoben hänger på mig det mesta jag hittar och hoppas på att det kanske kanske ska finnas mera space inom loppet av några minuter. Det gör det inte. Egentligen borde jag hämta ner en stor låda från vinden och skriva AFRIKA rakt över den, stoppa ner 2/3 av grejerna och dumpa den på posten, eller kassaservice som det heter numera här på landet.
Jag skulle nog lätt kunna klä ett mindre afrikanskt land. Frågan är hur sugen de är på mina gamla paltor. Hittade dock min älsklingsjeans, mina D&G som man blir supersnygg i men som efter för mycket cyklande (för mycket studentliv) blivit alldeles skrynkliga där tyget är rätt tunt...kanske dags att börja lappa lite eller skicka till Afrika och bifoga en lapp, do not use when sitting on a bike.
Förresten, det här med strumpor, varför har man aldrig aldrig ALDRIG två stycken som är likadana...Var försvinner dem!!??? Varför kan ingen ta tag i den frågan??!! Det som vi egentligen alltid undrat, Vem är strumptjyven?!

image127
Yo grabbar, lust att dra en repa förbi Afrika?

aftonbladets dumma frågor

"Vad tycker du om döden?"
Öh..vad svarar man på en sån fråga. Kan man överhuvudtaget tycka något om något man aldrig upplevt. Eller vad skall man ha för referenser. Kanske om man stod med ett lik framför sig kunde man säga, "ja, döden klär henne" 
Fast svara på "vad tycker du om födseln?" är ju lika konstig fråga det. Ingen av oss kommer ju ihåg speciellt mycket av det så hur sjutton ska man kunna svara på det.
Varför ifrågasätta det som är det absolut naturligaste i världen? Kan man lika gärna fråga, "vad tycker du om jorden?" ..Iof sig skulle ju Fuglesang o co eller Tom Cruise (!!) kunna svara på det men gemene man....nopp...
Nej, nog med blaj nu aftonbladet! Fråga hellre om Gynnings lyft hit och dit, det är ni bra på!
Leave the rest to the proffesionals.
Nanne Grönwall låter som Ursula i Lilla sjöjungfrun.

tillbaka till mina flingor med kanel.

avigheter

min absolut sämsta sida är att jag tappar förtroendet för människor som inte kan stava.
Visst är det löjligt? Men av någon outgrundlig anledning så är det något jag hänger upp mig på...
Samtidigt tycker jag det är galet attraktivt med människor som har en språkbehandling som får mig att lysa grön av avund, Håkan Nesser tex. han kan verkligen hantera det svenska språket.

OT: Nu ser jag killen från SLU som är här och fångar humlor och fjärilar, han ser lite konfunderad ut med sin stora håv hängandes över axeln. Det finns då alla möjliga jobb.

image126

okunskap kan ju ibland vara lite kul också.


en diger helg

Helgen har inte bara varit varm, förgylld av sollapande och sommarkyssta kinder utan också massa andra upptåg. Under fredagen kom anders för en paddeltur och my god jag fick faktiskt träningsvärk i armarna. Trevligt var det dock och solen värmde fint. Vi kom fram till att kanot är ett väldigt praktiskt färdsätt och att indianderna måste ha varit ganska smartat när de valde sitt färdmedel till sjöss. Sedan fick lille häst (som ev heter Baltasar) dropp, återigen var det jag som var första hästhållerska vilket betydde att jag fick hålla fast det lille livet som numera är ganska stark, efter en vecka i livet är de ganska spralliga även om de är aningens nedsatta.
Eftermiddagen avlöpte sedan med studentmiddag i det Sahlinska hemmet, gud så gammal man känner sig. Känns som ett århundrande sedan man tog studenten ju. Massa god mat och trevliga grannar!
Åkte ej in till stad för att betrakta studenternas barrikader på gatorna utan var hel sonika hemma för att ta mig en kvällsjogg och mental förberedning för lördagens fisketävling och fest.
Lördagen bjöd på sol, storsloken och solbränna. 13 personer var vi i vårt lag och självklart trodde vi på seger, men det blev ingen sådan. Dock fick vi lite uppmärksamhet för vårt ekipage, hade nämligen 2bryggor bakom båten som fick agera provisorisk flotte och där bakom stod de som fiskade och vi hade en liten BBQ och njöt i fulla drag (!) av Stugun denna soliga dag. En gigantisk gädda i mitt tycke lyckades vi dock håva in, den hade det största gap jag sett i hela mitt 22-åriga liv, en mindre människa skulle lätt kunna åka ner där. Vilket inger viss skeptism inför kommande bad denna sommar. Tur jag bara badar om vatten är minst 22grader, jag är jordens största badkruka!
Efter gäddtävlingen hann jag med en snabbis ner till zalla, lika snygg som alltid, kul att se dig! Måste hitta på något  snart!
Vi vann inte tävlingen, menmen inget att hänga läpp över. Packade feejk-bussen (brodern har ju ett band, www.feejk.se)  med dryck, madrasser och div atteraljer. Sedan styrde vi kosan mot Lunne där det var partaj hela em och natten med trubadur, massa god mat och trevligt sällskap. Halkade hemåt vid 16 igår em och nu är det en ny vecka och jag sitter här med mitt juice-glas och ska ge mig ut en sväng vad det lider. Idag är det hästmotion och människomotion på schemat. Måste även leta reda på min bankdosa som jag inte har någon aning alls om var jag har.
Men börjar ha lite skulder som måste betalas så det blir till att vända upp och ner på gardmo mansion snart tror jag.

strike a pose

image121
hey it's sunny, give me a smile baby!
image122
Okey, once more....but hey what's the dirt in your nose? §
image123
-Just a little something I found over there.
- Uäck, like I wanna pose next to you.
image124
*lol* (laughing like a horse)


nationaldagen

sällan har väl en röd dag mitt i veckan glatt så många och sällan har man väl kännt sådan glädje att man bor i ett närmast tropiskt land! Tack Sverige! varde fosterlandet tack moder Svea. Go Go Sweden!
Vi har firat päronens bröllopsdag denna dag vilket inneburit att vi i solgasset druckit champagne, ätit jordgubbar och massa annan gotta. I övrigt har denna dag mest spenderats ute i trädgården, solar så mycket gör jag dock inte iaf inte så att jag pressar som en galning. Man vill ju inte vara ett vandrande russin om några år, även om det är trevligt att ha lite bränna! Igår var jag och Linn ute på en björnsafari, vi såg dock ingen björn men vi såg en uggla, en stor uggla som vi sedemera skulle försöka locka till oss med lockrop á la Slaguggla. Jag har nog inte så mycket ugglegener i min kropp för mitt lockrop lät inte alls så som det var tänkt.
Har precis tagit en kvällspromenad med Ellenor och avhandlat livets vitaliteter. Plockade en bucket kattfot också och förundrades över att det kl. 21.22 är 25grader varmt och en ljuvlig kvällssol.
image113
Edda Plätt
image114
Aiepa njuter av solen
image115
Lilo likaså
image116
båten står ännu stadigt på land men snart så åker den i plurret
image117
Pluttis i trädgården
image118
grässmak
image119
Bro fotar också.
image120
dörr (har ju en liten fetisch för att fota dörrar)

sol, sol, sol

och jag har blodtrycksfall så det heter duga, visslar i öronen och omgivningen snurrar bildligt talat....I'm spinning around. Men har nu hällt i mig lite kaffe här och ska preppa med mera dryck så kommer jag snart vara i stridsbar form igen. Lille Fölis är fortfarande klen, troligen fått något virus så vi har pumpat i honom dropp, det är sådär lätt med en liten odresserad häst men till sist så slappande han av helt och hängde, ja hängde i mina armar. Det är sådär lätt att hålla upp en häst, även om de är små så blir det mjölksyra i mängder i mina muskler.
Har promenerat med Linn också och tränat Stjarna, Stjarna sköter sig väldigt bra nu. Duktiga lilla dam.
Nu ska jag fixa lite kolsyrat vatten spetsat med lite äppelkoncentrat, sen ska jag lägga mig på altanen i min baden-baden i min fina glimmrande bikini och bli ljuvligt brun. Frågan är om båten blir sjösatt idag så skulle man kunna ta sig en båttur, känna vinden i håret och njuta av sommarens grepp det fagra jämtländska landskapet. Eller så får man ut och smyga med kanoten, ja det vore faktiskt ännu roligare och vältränad blir man. Det förslaget skall jag presentera för Linn.
image112
en solig favorit. pina colada.

matar liten tuss

Lille mannen är lite krasslig så inatt matar jag honom med nappflaska, vet inte riktigt om det är solen som gjort honom krasslig men han är inte riktigt sig själv. Så nu har mamma och jag blandat kokasalt/sockerlösning som han får tillsammans med lite mjölk från Svala så han kommer igen.
Vi har ju filosoferat kring vad han ska heta, den lille. Det roligaste var när jag föreslog Fjalar, har ända sedan man såg Bröderna Lejonhjärta för första gången i min fantasi drömt att jag haft just en Fjalar. Mamma förstörde dock romantiserandet av namnet när hon sa;
-Ja...det är väl något från pistvakt?
-Pistvakt? sa jag då oförstående.
-men Mamma, du menar ju Fjöl av!! inflikar Sandra.
Sedan skrattar vi tills vi ligger som dubbelvikta ostkrokar på golvet. Iaf jag och Sandra.
Vi har ganska roligt i vår familj.
image110

Jag vet inte jag......

image111
det här känns ju mera inspirerande!

a baby is delivered

Fölet är här!


återkommer ifrågan, har precis ställt upp den (vet ej om det är en hon eller han) på benen och sagt welcome to the world! :)
image109

här är han! :) världens lille gos faktiskt, redan remmat runt gården i full kareta!


RSS 2.0