kurs kurs kurs kurs

jag går kurs....jumbo-kurs o 767-kurs....jobbigt. men nästa vecka Phuket!

en rocker personifierad.

image246

Du äro fantastisk.

vaccination, badge o hotellet

image245
Tycker jag fixar looken som afghan-hund otroligt bra på den här bilden!

gårdagen var späckad. Åkte ute till Arlanda o fixade badge som jag ser ut som en lyskompis på sedan vaccinerade jag mig och drog hemåt igen. Ner på stan, trasslande runt ett tag tills jag hittade en kappa som jag köpte. Jättesöt svart ylle med dubbelknäppning. Enkel o fin. Sedan gick jag o Nina till Gamla Stan där vi fikade på ett jättegulligt ställe, kändes som ett litet tomtehus och vi fick båda lite känsla av skidsemester där ett tag....Ge oss lite puder!!
Sedan hem för dusch och en kulinarisk läckerhet i form av en ICA-pizza och ett glas rött tetra-vin. Här lever vi i lyx! :)
Mötte upp Nina vid t-banan, sedan kollade vi Idol innan vi begav oss mot linnégatan och Hotellet. Där lyxade vi faktiskt med strawberry daiquiris, cosmopolitan och Nina drack en drink ur vad närmast kan liknas en blomvas som var riktigt intressant, kanske 3kg is men också lite palmblad och annat!
Dansade lite, fick vår vimmelbild (catching) och vi fick sedemera båda ganska tidigt ont i våra stackars fötter efter flygvärdinnande och servitris-jobb så kom fram till att kvällen skulle avrundas med en varsin muffins och en snabbtitt på folklivet på Stockholms gator.
Sedan back to Aspen och sängen och det var ren o skär lycka att hoppa ur skorna och inta horisontalläge!
Tack Nina för trevlig kväll, idag blir det ev. bio mitt på dagen här, vi lurar på att se Råttatouille och vädret är sådär kul så får se vad det barkar.
Jättekul också att det visat sig att jag åker med gamla "kändisar" på första Thailands-resan här. Blir kanonkul!

slut

klev upp 3.45 hemma igen 22.30. det är en hyfsat lång arbetsdag. Har idag hunnit med att besöka Las Palmas, solade en stund på markstoppet o drömde om sand mellan tårna...men bara 1.5vecka kvar nu! Sen blir det första Phuket-färden...jag orkar verkligen inte stiga upp...ligger i sängen med uniform o allt. syndade nyss med att äta en chokladkaka men mest för att jag kände att jag skulle ha dött annars. Dagen har varit trevlig, fick göra manuell demo idag för när videon skulle på så kom istället för flytvästar o annat en Disney-rulle.

back in STHLM

jaha ja...kikar på nyhetsmorgon och börjar fundera på morgondagen. Skall flyga Las Palmas, turnaround. Litet maraton med andra ord. Ska blir superkul tycker jag! Känns som ett tag sedan man var ute och flög nu.
Helgen hemma var trevlig, underbart att se dig Ellenor fast du föredrar att laga kycklinggryta framför att hänga med mig ;) Annars är det mesta som vanligt där hemma, hästarna börjar få päls och löven har trillat av träden.
Försökte plugga lite flygplan på tåget igår, satt dock i familjevagnen vilket borde vara synonymt med en gigantisk varningsskylt. Var några ungar om levde rövare som bara den, sprang och skuttade och till sist fastnade en av dem i en dörr mellan vagnarna. Då blev det tyst.
Tack Linus för skjutsen!
Nu skall jag försöka hitta några sorts kläder för dagen, s:et på mitt tangentbord beter sig högst tvivelaktigt. Halvfastnat. Dagens I-lands problem.

10.17. slaktade precis min vä. lilltå mot min crew-bag. blodet droppar, blodet droppar.

hemhemma

sitter hemhemma denna lördagmorgon. äter digestivekex med ost och dricker chai-te medan snön faller utanför, är faktiskt lite vitt på marken nu. Mysigt!
Fått schema för november nu, åker till Phuket och Bangkok mellan den 9.e-13.e sedan hemma 3dagar o sedan iväg till Phuket igen mellan den 17.e-22.a. Spännande! Har också en oidentifierad short-haul flygning och några stand-by.
Är lite cirkus här nu då en bekant till familjen som varit här o jagat ligger på sjukhus för intensivvård.
Red lilla Gosa igår (lite löjligt namn, jag vet. Jag skulle vilja kalla henne Hrafnhildur eller ngt dyl) Hon är iaf himla trevlig, passar mig väldigt bra ridmässigt. Inte i någon superform dock och kommer inte bli heller då hon är dräktig. Himla trevlig att jobba med, ganska mycket temprament och försökte slänga mig i backen några gånger men sen lugnade hon sig och var väldigt trevlig, mjuk och formbar med god självbärighet.
Idag skall jag ge mig ut på en långpromenad, simma med mamma o sandra och fortsätta jobba med hästarna här.

stand by...

har haft stand-by sedan kl. 05.00..vad gör jag då, jo jag sitter i uniform, fikar, kollar på tv, surfar (när internet funkar) och längtar ut i solen. Sen ska jag gå en långpromenad! Tror inte det blir ngt flyga av idag, då skulle de ha ringt tidigare då jag bara kan flyga 75an o 73an så är det ju bara turnaround och då borde jag redan ha åkt om det skulle ha blivit ett sådant äventyr. Men soffan är en skön arbetsplats också.

image244
HÄPP!

när anna kusin ska köpa soffa

Igår mitt på dagen anade jag föga vad som skulle komma. Anna tyckte jag kunde komma förbi henne i Kristineberg när jag ändå hade planerat för en promenad. Tyckte att det kunde ju passa ganska bra eftersom jagändå behövde åka förbi hötorget och hämta hem min tv på el-giganten. Så sagt och gjort, ramlade in hos kusinen vid 13.30, sedan satt vi mest och slöpratade, hon började prata om hyllorna till köket som hon funderade på att investera i. Sedan gled hon in på att en ny tv också vore bra, efter cirkus 5min till kommer hon fram till att det är varken hyllor eller ny tv hon ska ha just nu. Utan en soffa, och hon vill ha den nu! Den ska vara på plats samma kväll. Jaha säger jag som ännu inte insett innebörden av det hon precis sagt. Snart börjar hon kolla upp skåpbilar och tydligen är jag chauffören, lyckas slingra mig undan lite och snart har vi ordnat en chaufför i Erik med både bil och släp! Kanon. nu har vi ju dock ingen soffa och eftersom Erik kommer vid 19 för att köra den så måste vi ju snabbt köpa en. In på blocket och Anna fixar fram ett gäng annonser på Ikea Göteborg, sedan får jag ringa och prisförhandla och prutar till oss en soffa. Så kvällen är räddad, vi ska på söder och baxa soffa!
Innan det bär av på det skall jag och Mie dock kånka 13kg tv på t-banan....kul.
Är hemma i cirkus 30min innan det bär av till kusinen igen. När Erik kommer så inser vi att det bara finns två säten i bilen, den är dock modell skåpbil så jag och anna nr2 hoppar in och får åka city runt i en skåpbil sittandes på en spade och med några fjädrar i huvudet. Efter lite lotsande tar vi oss till högbergsgatan vi efter viss tvekan tar oss in i huset och 2våningar upp där soffan finns. En trevlig engelsktalande man hjälper oss att baxa ner soffan som är av modell STOR medan hans lilla dotter storögt tittar på! Vilka är dessa främmande människor som snor deras soffa!
Nåja, mer eller mindre smärtfritt får vi allt på släpet. Nöjda spänner vi fast det hela med ett spännband och börjar bege oss mot kungsholmen igen. Färden går smärtfritt tills vi når Västerbron Anna nr2 börjar skrika "faaaan" jag kollar bak, soffkuddarna flyger över hela Västerbron på de stackars bilisterna bakom, ngn får en Ikea-Göteborg rakt på vindrutan. Blir lite rabalder innan vi lyckas stanna, Erik spinger bak och släpper ut oss från skåpbilen, jag och anna nr2 börjar tokkuta längs bron för att rädda det som räddas kan av soffkuddarna, vi ser för vår inre syn några slaktade Ikea Göteborg där längs körbanan. På vår språngmarsch möter vi kvällens hjälte som samlat upp 2kuddar, dumma som vi var stannade vi dock inte och tackade honom för det istället så ropar vi "Finns det fler kuddar?" Vilket vi i efterhand förstår måste ha låtit väldigt konstigt...Nåja Anna Kusin som kommer bakom oss säger tack till honom men fortsätter gå hon med efter att ha pekat mot bilen där han kan ställe kuddarna...bara det att Erik såg inte att han kom så när den stackars killen styr stegen mot bilen så kör Erik iväg och Ikea Göteborg försvinner i fjärran och kan ju tänka mig att den stackars killen visste varken ut eller in...
Nåja, jag och Anna nr2 springer fortfarande i raskt tempo över bron, spanandes ut i körbanan efter fler kuddar. Efter en smärra cirkus tar vi oss tillbaka till bilen där Erik sitter med Anna kusin på högtalartelefon, där hon börjar babbla om killen med som kommit med kuddarna, för ingen av oss hade ju liksom tagit de kuddarna av honom......Så nu sitter vi alltså i bilen och ser framför oss scenariot hur ngn kommer hem till sin sambo med två Ikea Göteborg soffkuddar....Nu måste vi hitta den här killen!
Så vi börjar spana längs körbanan efter ev soffkuddstjuvar. Till sist ser vi dock att det här verkligen var dagens hjälte för kuddarna har han ställt vid brofästet där vi från första början stod parkerade!
Nåja, vi baxar in allt i skåpbilen istället och vi sitter där ihoptryckta av soffkuddar men kan iaf inte sprida dem över västerbron...
Sedan är det bara att få upp den till kusinens lägenhet som var det vi trodde skulle bli det riktiga dramat, men det kändes ganska lättsamt i jämförelse med bravaderna vi ägnat oss åt innan!
Efter en stund inser Anna också att hon inte behöver tre soffor i sin lägenhet så innan jag åker hem vid 22 så får jag en soffa med mig också...
Så kan det gå när man ska ut på en vanlig tisdags-promenad. Inte varje dag man åker skåpbil runt Slussen eller jagar Ikea-Göteborg soffkuddar på Västerbrons högra körfält....
Apropå Ikea, nu ringde de om att de hittat mitt vitrinskåp också....blir kanske att korka upp lite vin och skruva ikväll alltså...

semestra med stil

kan inte låta bli att skratta lite åt den här bilden från slutet av 80-talet.. Röda naglar och kolla hur jag håller sugröret...vilken finess. Jag har legat av mig.

image243


Ikea, Aspen och förkylning.

diger helg med mycket bestyr, modern och fader har självklart kommit och assisterat sin handfallna dotter. Supernöjd är jag! Mycket kvar men börjar arta sig. Trivs jättebra!
Dessutom hittat en massa spännade här, en liten butik ett hus bort med en massa spännade grejer, tarot, medial rådgivning, healing. Nu ska jag bli spirituell igen!
Måste ordna internet, just nu tjuvsurfar jag på någons olåsta nätverk vilket fungerar lite knackigt då det är sådär bra mottagning. Idag borde jag också ge mig iväg till kungsgatan..hämta min lilla tv..
Promenerat i vintervikens trädgårdar idag, längtar efter att träna ordentligt men min hals är inte helt hundra än..så får avvakta lite med det. Aspudden eller Aspen som jag kallar det är riktigt mysigt!

image238

image239

image240

image241
image242

ÄNTLIGEN!

i dubbel bemärkelse, bravo Doris Lessing och hejhopp jag mår bättre!

image237

såhär glad blir jag då.


fördel med sjukdom...

...är att helt plötsligt ägnar jag lite mera tid åt nyheterna, när jag pluggat har jag alltid haft som ritual att äta frukost och titta på nyhetsmorgon 1timme. Man får lite perspektiv. Intressant att se människor som brinner för sin sak, som ser och propagerar.
Idag ska jag få nycklar till nya lyan, måste nog gå på Claes Ohlson och köpa ett måttband, mäta lite.. på fre-kväll kommer modern och fadern ned för att flytta mig och gå på Ikea.
Känns som jag har frigolit i huvudet fortfarande dock, gnisslar när man tänker så jag får huvudvärk..men imorgon, då jäklar är jag frisk.
Ljufa och Stjarna hörde av sig igår också. Damerna är ju utlånade just nu när jag flyger och det är skönt att höra att de trivs.
Speciellt lilla Stjarna som är en mycket speciell dam, en intelligent
fröken med stort hjärta och mycket idéer som fick följa med mig hem från Island efter min första vistelse där.
Känner att jag saknar hästarna en del, har ju levt som en häst var jag nära att skriva sedan jag var 8 ungefär, alla tankar som matades genom mitt lilla linblonda huvud var hästar, hästar, hästar. Jag tänkte som en häst, jag vägrade tvätta ridvantarna efter att jag varit på ridskolan, jag grät när favorithästen på ridskolan såldes. Jag hade kunnat äta havre till middag om jag bara fick.
Jag är likadan fortfarande, det snurrar hästar, gångarter, rörelser i huvudet. För det är just det som fascinerar mig med hästar oavsett ras eller typ, kommunikationen mellan häst och ryttare samt rörelsemekanik.
Dags att leta fram lite kläder, ska leta mig utanför dörren idag.

image236
keep up the good work darling!

ang. föregående inlägg

Ellenor, jag är som sälen. Du är som Pingu.
 Du är som Pingu som kastar till mig en fisk när jag är hungrig och gör mig lycklig och nöjd.

Ni som inte förstår det här inlägget eller tycker det är konstigt. Tänk inte på det.

image235
en bild säger mer än tusen ord.

favoriten

image234


när inspirationen tryter...

man blir ganska visionslös när man tillbringat 24timmar inom 4väggar. Plötsligt finns tiden att skriva det där genomtänkta inlägget så man så ofta annars har på lut men var äro nu inspirationen?
Sitter och småfilosoferar under tiden som jag äter på en Marabou Digestive, ser den som ett led i mitt tillfrisknande. Kommer då osökt att tänka på när jag var sjuk när jag var liten, egentligen behövde jag inte vara speciellt sjuk. Kunde räcka med att vi hade orientering eller längdåkning på gympan så började jag redan kvällen innan planera för hur jag bäst skulle lura mamma att jag verkligen var sjuk och att hon skulle ta det på så pass stort allvar att jag skulle få hennes medgivande till att stanna hemma hela dagen...Förkylning är ju ett smart drag men då kunde man ju alltid kolla ev. feber och därmed få planerna på att få vara hemma grusade. Må illa var egentligen det smartaste, dock har jag aldrig i mitt liv varit magsjuk men det hade ju kunnat inträffa den där onsdagen i februari när jag gick i trean, vem vet?
Nåja, tillbaka till chokladanknytningen. Dessa dagar med äkta eller fejkad sjukdom, när jag blivit kvar ensam hemma hade jag en liten ritual och det var att jag låtsades att vaniljsås var medicin. 
Är man sjuk så säger det ju sig självt att man behöver medicin, alltså i mitt fall vaniljsås. Så varannan timme cirkus spatserade jag fram till kylskåpet med en matsked i högsta hugg (rel. hög dosering på detta medikament) och hällde upp maximalt med vaniljsås som jag smaskade i mig. Ibland var jag till och med så dålig att jag behövde tre eller fyra skedar...Detta upprepades sedan 4-5 gånger om dagen tills det att total återställning infunnit sig.

Apropå det, min chokladkaka är slut...frågan är hur noga jag doserade...hm...

image232
rena mirakelkuren!

chokladfestival på Nordiska

Åh....när jag blir frisk ska jag gå dit...är igång tom söndag. Massa provsmak, I löööööv.

Är fortfarande i sjuksäng.


medelst 3m rödrutig halsduk...

..sitter jag här och försmäktar med en envis halsåkomma. Gammal i gamet som man är så känns det som halsfluss, men jag hoppas fortfarande att min lyckliga stjärna skall tindra och bevisa att så är icke fallet. Flög igår, Anna och Cameron var med så det var jättetrevligt! Trots att jag inte hörde ett ord av vad passagerana sa och jag vet inte hur många gånger jag tog fram en Martini när de sa att de ville ha en Mariestad. Bomull i öronen.
Nåja, har sovit med mössa inatt så känns aningens bättre ändå.

Nere på Larnaca blev det dock lite tumult, hade sjukt mycket tax-free och alkoholvaror får ju inte delas ut i luften, men passagerarna missade att de skulle stanna i planet så alla ramlade ut i galleyt, så där stod jag och Stefan och slet med över hundra påsar som skulle till rätt person. Sedan var en bag ute på plattan också, i uniform i <25graders värme stod vi där i solgasset och slet. Till sist blev vi av med alla människor och kunde pusta ut en stund, då fick vi dock beskedet att städpersonalen inte hade någon lust att komma ut till planet...nice! Vilket betydde att vi fick påbörja städningen som tur var dök det till sist upp några loja cyprioter som körde igenom med dammsugaren så vi kunde styra kosan hemåt mot Stockholm igen.

Idag händer nog inget spännande överhuvudtaget med tanke på utgångsläget, skall se om tvättstugan är ledig och inte mycket mer. Min TV är numer lagad men är fortfarande kvar på Kungsgatan, måste väl hämta åbäket. Men inte idag.

image231
inte ens en kulinarisk läckerhet såsom denna bricka kan få mig  piggare idag.

helgen

helgen har varit trevlig med en och annan strapats...har dock en envis förkylning som dämpar energin en aning...flyger imorgon och har idag kurerat mig med div. medikament och ätit för en armada så hoppas på att det ska jaga iväg de ondsinta bacillerna.
Blir en flight till Larnaca imorgon, vart annars? :) hahaha. Blir säkert jättetrevligt, ser framemot att vara i luften igen.
Tack Helena för rolig fest, och tack Marita för att du inte kommer lägga upp en massa fula bilder på face-book ;)
På tisdag skall jag vara hundvakt också, ska ut med en liten tollare i Nacka. Blir lite mysigt, en vovve skulle man ha haft men det funkar nog inte så bra just nu.
Ska snart bege mig mot bädden här. Måste dock kolla upp lite tyger på nätet, tydligen har mammas fd. arbetskompis Maja kommit på att hon ska klä om våra Carl Malmstens soffor till mig. Vilket jag bockar och bugar för, riktigt charmiga soffor det så det blir säkert jättesnyggt!

back in town

ja då är jag tillbaka i storstan igen då. Crew-office ringde precis också och meddelande att det blir inget göteborg för mig utan jag ska flyga från Arlanda på måndag istället, vet ej var men ngt säger mig att jag ska till Larnaca, detta eviga Larnaca! Nåja, jag tackar och tar emot, med helenas fest på lör känns det himla skönt att slippa flyga på sön i ärlighetens namn. Ska snart iväg till Gamla Stan och träffa Mie sen ska jag gå på några lägenhetsvisningar är tanken. Börja jobba på att hitta något eget.

image230
hösten äro vacker.

Varit ute på en promenad en sväng också, gått min lilla runda runt Ulriksdal, eller lilla och lilla, den tar ju iaf 2 timmar att traska runt.
Nej dags att fixa fram ngn sorts city-look här, nu har man varit kusinen från landet en vecka, shape up!
Ellenor, jag saknar dig!

ljuvliga Skönvik

image220

image221

image222

image223

image224

image225

image226

image227

image229

image228

en ljuvlig dag på de gardmoianska ägorna.

önskas lite kebab?

image219
Något för TUI att ta efter?

RSS 2.0