mums mums

grovt underskattat, ljuvligt gott. Idag har jag på fm, besökt staden och faktiskt inhandlat en over-sized strandklänning. En söt vit o grön retromönstrad bomullsklänning som är av den där typen man bara trär över huvudet sen hänger den nonchalant över ena axeln och man kan sedan kan trippa iväg chic som aldrig förr. Jag är väldigt nöjd och tror att jag from morgondagen kommer knata runt i den några dagar framöver.
Åh vad jag gillar människorna som jag tentar mina sista gymnasieurser för, de är mänskliga! och det är sällsynt i vår hårda byråkratiska värld. Så snart, efter lite pappersexercise så kommer jag ha mina 20.0 på papper. Tacktack.
Min väska väntar på att bli packad. Ovant att ta den lilla blå rullväskan istället för det gigantiska röda som brukar vara min resekamrat. Jag måste köpa en ny resväska, jag vill ha en cool mönstrad som alla blir avundsjuka på när den kommer åkandes på rullbandet så jag kan klämma mig fram mellan vassa armbågar och hojta "Ursäkta, den där ursnygga väskan är min!" Ytligt? Ja så in i bängen. Men ibland så är jag löjligt ytlig fast jag försöker bättra mig och då är det ju bra att man kan få utlopp av lite av denna ytlighet på en resväska.
Vädret är fantastiskt och jag har lovat att rida in en häst, och snabbt kommer det gå, menar ägaren på iaf. Vi får väl se säger jag. Avböjde dock att studsa upp på den innan semestern, man vill ju inte ligga helt ledbruten på solsängen även om jag har för avsikt att inta totalt horisontalläge och på sin höjd vinka med ett litet finger när jag önskar något. Bäst att njuta, en snåljåp som jag kostar ju inte på mig några fancy hotell när jag är ute på vift på egen hand, nu är det ju lyxhotell mitt på playan. Lovely!
Okej, nu har jag fått utlopp för dagens ytlighet, nu skall vi prisa andligheten! Har varit och lämnat in mina kanaliseringsfrågor så nu jäklar kommer jag få livskartan i min hand och vem vet kanske är det några av er där ute som inte går säkra!

image24
googlar man på mums mums dyker den här bilden upp...kanske har de fått i sig för många mums mums?

tekakebakning på tapeten

Lustigt uttryck det där, på tapeten...Man vill ju egentligen inte ha ngt på tapeten, hur ofta har man inte irriterat konstaterat att det är kladdiga barnhänder, ngn nyrullad vovve, eller ngn säng som stått lite för nära väggen så man fått fina små avtryck på just tapeten...
What so ever, Fick mail från den underbara Shane som skulle kolla på datum för Sydafrika nästa år, gud så kul säger jag! Jag måste vara någon liten reinkarnation av projektens anfader, för det är mycket som snurrar även om bara hälften blir av så är det ju himla kul att drömma :) Men det här verkar ju kunna gå i lås! Prima ballerina säger jag. Nu väntar jag på att mitt brödbak ska ta slut ngn gång. Bakning är en intressant företeelse, det är superkul när man börjar fram tills man provsmakat första plåten då känner man sig ju helt nyjäst själv och bakningen blir med ens ett jobbigt måste. Jag vill ha en apelsin, jag vill ha en apelsin och en miniatyr bullterrier som jag kan vara ute och gå med, de är liksom fulsöta men ruskigt charmiga. Vet inte riktigt om uttrycket sådan herre sådan hund passar in här...hm....Vad händer annars, pratade med en norsk som erbjöd mig jobb som receptionist vid Hurtig Rutten men det blir det nog inget av med känns det som. Ikväll ska jag kanske göra en packninglista, var längesedan jag var på finsemester nu måste man ju skärpa till sig med lite packningen.
Nu ska jag ta med sagoponnyn på en promenad och sen skall jag som familjens kock laga ihop ngn kulinarisk läckerhet till middag lagom till min mor anländer. Är jag inte en underbar dotter så säg.
Blir det bio imorgon?


image22


kom till mamma!


Otur.

Otur, ja. inte bara otur utan rent ut av sorg..en tragedi, Saetas fick ett dödfött litet föl igår, en liten hästflicka med långa svarta ögonsfransar. Fy stackars Saeta förstod ju ingenting och gnäggade efter sin lilla bäbis som låg så stilla, så stilla, alltför stilla.
Det är en baksida med att ha djur, när man har djur måste man ju även ta den här biten att ibland blir det inte som man tänkt sig.
Min safari har förvandlats till en kulturell kryssning istället, hur nu det gick till. eller jo, det gick till så att ellenor kunde bara vara ledig i en vecka och på en vecka hinner man ju inte långt på savannen, möjligtvis bara till zebrorna, så nu har vi bestämt oss för en medelhavskryssning istället där vi ska besöka diverse museum och monument. Jag tror det blir mycket trevligt så nu ska vi bara boka det hela.
Har dock ej givit upp drömmen om Afrika, har lyckats efter lite knep och knåp hittat ett stall som gör safaris från hästryggen och anmält mig som volontär till nästa år och om det är ngn som hoppar av så kan det bli redan till sommaren som jag får rida i yster galopp genom en gnuflock.

Idag har vi pulsat i snö, jag och den oslipade diamanten Stjarna, henne lärde jag faktiskt känna på norra Island..och där var hon en riktig apa men sen blev vi så pass bra kompisar att hon fick flytta med mig hem till Sverige och nu svassar hon runt här och uppför sig för det mesta som en dam, frånsett de gånger hon ser en farlig postlåda, en sprayflaska eller hör en eltråd knäppa, då brukar man ganska snabbt och obarmhärtigt få tugga grus, och blir mer eller mindre blålila och kan kvala in som smurf i någon vecka framöver.
Trots det gillar jag henne, när jag träffade på henne på Island och började tränade henne där var hon sjövild. jag kommer ihåg vår första ridtur. Jag var rånöjd när jag red från gården, såg att alla gamla väderbitna hästgubbar var riktigt imponerade av den lilla röda hästen och för att inte glömma den ivriga svenskan på hennes rygg..det hela hade kunnat få sluta där..idyllen men den fladdrande manen, de djupnande smilgroparna och de beundrande blickarna...

Idag har jag haft en sån där dag när man gör en lista på alla samtal man måste ringa men skjutit upp så länge så det nästan blivit pinsamt att ta itu med det. Har på något sätt blivit en spindel i nätet för att ragga deltagare till en hästmassagekurs, hur det gick till, ja den som det visste. Men få är då så tacksam som en liten raggsocka när det gäller massage.



hej mitt vinterland.

Jag är nog faktiskt förtjust.

saker. ting. prylar. grejer.

varför samlar man på på sig så mycket grejer? och hur kommer det sig att hälften av sakerna sedemera blir saker som man bara flyttar runt och inte hittar någon plats åt. Har precis försökt städa igenom några lådor och man hittar ju allt möjligt, och omöjligt. saker man inte sett på flera år men inte direkt saknat och sedan saker som man blir glatt överraskad att man sparat men som egentligen inte fyller någon speciell funktion.

Igår var jag och blev omhuldad på make up store, oh så mkt saker man vill ha. Med tindrande ögon handlade jag grejer jag inte alls visste att jag inte kan överleva utan till det facila priset av 1500kr. Jag som skulle försöka hålla i mina pengar nu ett tag. Hittade igår också tor-biljetter till Johannesburg för 5000kr, så nu ska jag se om man kan hitta en spännande safari i Krugerparken som inte spräcker budgeten totalt och sen kanske det blir en tripp dit i maj...vem tackar nej till att smyga på en giraff, spana på en flodhäst eller kramas med en apa?
Hann också med att besöka mor på jobbet och titta på hennes små söta gymnasieelever och sedan ett besök i Linns nya fina lägenhet!

Våren äro kommen. tog en promenad nere på älven, och det var kanske 2dm vatten på isen, inte så charmigt och jag insåg funktionen av att ha ett par bra stövlar. Ett kvällsbesök hos min kvinna i livet hanns också med, vi åt faktiskt inget onyttigt vilket måste betraktas som en skräll.

I övrigt rekommenderar jag starkt att ni bör inmundiga en Riesling från Alsace. Mamma går vinkurs och vi har fått hem några lådor vin från päronens vinrader i distriktet. Ljuvligt.

image19

i djungeln svingar sig aporna

som sagt på med khaki-shortsen och safarihatten. nu ska jag spana efter en utflykt på savannen!

partners in crime.

Nej, den är inte död och begraven. I så fall är den nu uppstånden ifrån det döda, vilken då undrar nu ni som precis hittat hit! Min blogg såklart!
Jag erkänner, jag har varit lat, eller snarare upptagen, det hela är endast en fråga om defintion.
Vad har jag då gjort senaste tiden, för exakt 1minut sedan satt jag och dregglade över ett par Birckenstock designade av Heidi Klum, den donnan har känsla för komfort och detalj. Jag kände hur ha-begäret växte sig övermäktigt tills jag helt sonika sa åt mig själv att skärpa mig. Jag har ju precis köpt 3par skor som jag inte alls har någon användning för egentligen men som jag sa till Ellenor när jag köpte dem, "det står mitt namn på dem, de vill till mig.." och nu bor de i min garderob och alla levde lyckliga och hittils glada i sina dagar.
Annars när jag inte köper skor har jag monterat, gångjärn, min faders ögon lyste av stolthet när jag berättade hur jag med van hand och gedigen kunskap skruvade ihop min nya byrå...ja okej då, det var IKEA och beskrivningen var i stil med lek och lär...men i alla fall.
I övrigt är livet i lilla Stugun sig likt, förutom att köket i familjehemmet är ombyggt och alla saker omflyttade så man irrar runt innan man hittar något. Det är en ganska lustig känsla i ett hem man haft i 17år.
171131-18
katten håkans barnbarn

Slisk och slask. Slisk för att jag på något sätt blev makabert medveten om att jag fyller 23 i sommar, ve och fasa, jag som säger till alla att jag är 21. Det hela blev dock påtagligt då vi gästade broderns bands spelning (www.feejk.se) och insåg att man inte längre är någon rookie direkt på dansgolvet.

Slask. Snön tinar så det står härliga till, sluta! säger jag. Jag hade ju tänkt tillbringa påsken i Åre så det här gillar jag inte riktigt.

I övrigt, det bästa av allt faktiskt så åker jag snart på semester med mamma o lillasyster, vi ska till sultanatet Oman som är ett av länderna i förenade Arabemiraten och där skall vi gotta oss i lyx och överdåd och förhoppningsvis blir oförskämt bruna.
171131-17
No hiding in the shades...garanterat sand mellan tårna.

Sedan ska jag och min eminenta bästis bege oss utanför landsgränsen men det blir en senare historia!
Nu ska jag ta och kolla igenom mina ansökningar, är ju bara någon dag kvar nu tills man kan börja söka! Underbart säger jag för jag vill börja plugga. Blir psykologprogrammet i alla fulla fall, förhoppningsvis Karolinska men kommer nog även söka Stockholms Universitet  då organisationspsykologi lockar....vem vet vad framtiden har i sitt sköte?

RSS 2.0